Lasa-l la caldura si isi revine, uleiul de masline nu se tine la rece...si eu am patit asa, asta iarna, era prea rece in camara, si ma speriasem, asa se intampla si cu uleiul normal...este bun, sa nu il arunci.
Nu il mai tine la frigider, iar ca sa scapi de "chestiile albe" strecoara-l printr-o panza curata sau o sita.
Sal, pai depinde la ce temperatura l-ai conservat, e normal sa isi modifice consistenta, desi un ulei bun de masline ar trebui sa ramana la fel daca nu l-ai tinut la temperaturi sub 4-5 grade. totusi de unde ti-a venit ideea sa il bagi in frigider, uleiul de maline se tine la peste 12 grade temperatura pentru a avea consistenta necesara.
Uleiul de măsline nu trebuie păstrat în frigider pentru că la temperaturi joase poate îngheţa. Dacă este totuşi refrigerat, înainte de a fi consumat, sunt necesare câteva minute pentru aducerea lui la temperatura camerei şi agitarea lui pentru a reveni la starea naturală.
anonim_4396 întreabă: