Ingrediente pentru Papanasi
500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
"Preparare"
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins.
Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
Bună.
Uite aici reţeta pentru papanaşi.
http://www.e-retete.ro/retete/papanasi
Spor la gătit!
Pa-pa.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2007/09/papanasi-cu-dulceata-si-smantana.html
http://www.lalena.ro/391-reteta-Papanasi.html
http://www.apropo.ro/......i-10397147
http://www.retetecalamama.ro/......ntana.html
http://www.reteteculinare.ro/retete/papanasi/
http://www.e-retete.ro/retete/papanasi
Toate cele bune.
Buna!
Gasesti aici 66 de retete de papanasi http://www.petitchef.ro/retete/papanasi.
Te pup, pa pa! :-*
Salut :)
cauta aici http://www.e-retete.ro/retete/papanasi
am incercat si ies foarte buni
te pup;))
fundita te roooggg :o3
500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins.
Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata
Uite aici:
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-cu-dulceata-de-afine.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-cu-smantana.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-cu-urda-la-cuptor.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-smantana-gem.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-de-branza-de-vaci.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-gustosi.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-umpluti-cu-struguri.html
http://www.restaurantedelux.ro/cum-se-prepara-papanasi-dulceata-video.html
http://www.restaurantedelux.ro/retete-culinare-papanasi.html
http://www.restaurantedelux.ro/retete-culinare-papanasi.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-cu-gem-de-caise.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-cu-magiun-de-topoloveni.html
http://www.restaurantedelux.ro/papanasi-umpluti-stafide.html
250 g brânză de vaci
- 200 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
- 100 ml ulei
- puţină sare
Mod de preparare papanaşi cu brânză de vaci
Amestecăm brânză de vaci cu 150 g faină, cu gălbenuşurile, bicarbonatul de sodiu şi, sarea. Albuşurile se bat spumă, apoi se adăugă treptat zahărul şi se toarnă peste restul compoziţiei amestecând constant. Împărţiţi compoziţia în bucăţi pe care le daţi prin restul de făină.
Rotunjiţi apoi aceste bucăţi după care se turtesc în palma până când se pot tăia cu 2 pahare de diametre diferite sau cu formă specială pentru a se obţine inele. Indiferent de formă se introduc în uleiul înfierbântat în prealabil, se întorc după câteva minute (2, 3) pe partea cealaltă, se scot cu şi se scurg bine de ulei. În final se aranjează în farfurie: forma mare de papanaş pe farfurie şi deasupra forma cea mică.
Cei mai buni papanaşi sunt cei pe care îi veţi servi pudraţi cu zahăr, cu dulceaţă şi neapărat cu smântână din belşug.
anonim_4396 întreabă: