Buna dimi! uite cum fac eu:
8 oua, 1 litru lapte, esenta de rom, 300 gr de zahar pentru caramel, si cam tot atat zahar sa adaugi in lapte.
prma data pui zaharul intr-o cratita de inox inaltuta, si adaugi zaharul la foc mic, ai grija sa nu il arzi, ca da gust de amareala, dupa ce s-a topit zaharul, rotesti cratita de jur inprejur, pana se formeaza in strat de caramel pe peretele catitei, si lasi sa se raceasca, apoi bati ouale bine cu mirodenii, apoi adaugi laptele si mai amesteci cam 5 min... dupa ce s-a racit caramelul rastorni compozitia de ou+lapte in cratita si dai la foc timp de 35-40 de minute, dupa ce o scoti o lasi sa se raceasca si apoi o bagi la frigider, rece foarte delicioasa, nu e greu de facut, cred ca e cel mai bun desert nefiind complicat de facut, succes si pofta buna
Cam 7-10 oua; zahar tos, cam 200 grame; lapte- 1 litru
intr-o cratita inalta topesti zaharul,apopi il treci peste peretii cratitei,ca o captuseala; apoi torni acolo "omleta" din ouale pregatite+laptele; mai poti adauga arome diferite, dai la cuptor si... cam gata
obligatoriu lasi la racit; calda e destul de gretoasa, dar rece e o bunatate
pofta buna!
Tintas_Terezia_1963 întreabă: