Brioşe colorate :
Ideale pentru a adauga culoare si savoare mesei de Paste.
Ingrediente:
100g unt inmuiat
100g zahar pudra
2 oua mari
100g faina
amoniu pentru prajituri
coaja si zeama unei lamai
2 linguri cu lapte
100g zahar pentru glazura
colorant alimentar, bombone colorate pentru decorat
Preparare:
Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca. Aliniaza 12 forme pentru briose din hartie sau folie de aluminiu pe masa.
Amesteca untul si zaharul intr-un bol mare, folosind un mixer.
Bate ouale, adaugandu-le putin cate putin.
Adauga faina, amoniul pentru prajituri si laptele, apoi amesteca pana obtii o pasta omogena.
Toarna amestecul in formele pentru briose.
Pune-le la cuptor si lasa-le pana ce cresc si capata o culoare aurie.
Scoate-le si lasa-le la racit.
Adauga doua linguri cu zeama de lamaie in zaharul pentru glazura si amesteca pana se formeaza o crema.
Imparte glazura in diferite vase si adauga in fiecare vas diferiti coloranti alimentari, astfel incat sa ai glazura de mai multe culori.
Toarna glazura pe prajituri si decoreaza cu bomboane sau fructe confiate asa cum iti doresti.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 20-25 de minute
Valoare calorica: 171 calorii / portie
Brioşe cu afine :
Un gen de desert preferat nu numai de copii: briosele cu afine vor avea cu siguranta succes chiar si in cazul celor mai pretentiosi gurmanzi.
Ingrediente si cantitati:
2 cani faina alba
2 1/2 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
3/4 lingurita sare
1/2 cana unt sau margarina, taiata bucatele
2 oua, bine batute
3/4 cana lapte
1 lingurita coaja de portocale rasa
1 1/2 cani afine proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge cu ulei o tava pentru briose.
Intr-un vas mare, amesteca praful de copt, zaharul si sarea. Taie untul sau margarina in bucatele de marimea unor boabe de mazare. Fa o gaura in mijloc. Intr-un vas mic, amesteca ouale si laptele. Adauga amestecul in cel de faina, amestecand pana la omogenizare. Insereaza coaja de portocala rasa si afinele.
Umple cupele de briose pana la 2/3. Coace-le 25-30 minute, sau pana ce devin aurii. Scoate-le din cuptor si imediat dupa aceea din tava.
Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Nota: Daca folosesti afine proaspete, presara faina pe ele; asa nu se vor "sparge" in briose. Daca afinele sunt congelate, pune-le asa cum sunt in amestec.
Brioşe în 2 culori :
Ingrediente
200 g unt
1 1/2 cana zahar
5 oua
2 cani faina
putina sare
2 lingurite aroma de vanilie
1 pachet praf de copt
1-2 linguri praf de cacao
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separa ouale, bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul, untul si aroma de vanilie.
Bate spuma albusurile. Incorporeaza incet amestecul cu faina in amestecul cu unt, apoi adauga cu atentie albusurile batute spuma. Imparte aluatul in doua parti, adauga intr-o parte praful de cacao.
Toarna aluatul in forme in asa fel incat intr-o parte a formei sa fie aluatul cu cacao, iar in cealalta parte sa fie aluatul galben.
Pune la copt 15-20 de minute.
Sper că te-am ajutat!
Http://www.bucataras.ro/retete/briose-umplute-cu-budinca-10262.html delicoase... le-am facut ce revelion :-x
Buna, uite un link cu niste briose delicioase, se fac repede, usor si sunt nemaipomenite http://www.reteteculinare.ro/......oase-2982/
andreeahingan întreabă:
Ronnie35 întreabă: