Buna seara!
PRAJITURA PUFOASA CU VISINE
250 g. unt, 250 g. zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 5 oua, un varf cutit de sare, 300 g. faina, 100 g. migdale macinate sau nuci, 3 lingurite praf de copt, 100 ml. lapte gras,
2 pahare de visine proaspete sau de la congelator, 150 g. fulgi de migdale pentru ornat, zahar pudra (optional).
Scoateti visinele din congelator, lasati-le sa se dezghete putin, apoi puneti-le intr-o sita la scurs. Scoateti-le samburii.
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Bateti spuma untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul si sarea; adaugati pe rand, ouale, batand bine cu mixerul dupa fiecare. Amestecati faina cu praful de copt si migdalele macinate si incorporati-le, impreuna cu laptele gras, in compozitia cu oua.
Tapetati o tava de aprox. 42 cm. in lungime si 29 cm. in latime cu hartie de copt. Asezati aluatul si neteziti. Presarati fructele si fulgii de migdale pe aluat. Dati prajitura la cuptor, pe gratarul din mijloc, si lasati-o sa se coaca cca. 50 de minute (faceti testul scobitorii).
Scoateti tava si asezati-o pe un gratar sa se raceasca.
CHEC CU NUCA
5 cesti de faina
2 cesti de zahar
1 ceasca ulei
3/4 ceasca nuca macinata
2 cesti suc (proaspat stors) de portocale
1 lingurita scortisoara
1 lingura coaja de portocala (optional)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
zahar pudra si scortisoara pentru ornat.
Se bate zaharul cu uleiul si se adauga celelalte ingrediente, pe rand. La sfarsit, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si bicarbonatul (cernute). Se coace la foc potrivit cca. 45-50 de minute.
O seara placuta va doresc!
Dar cauta pe net... uite aici cateva:
Prajitura nu stiu exact cum se cheama dar e asa:
2 oua
1 lingurita de smantana
o canita de lapte
zahar
sare
si 1 pliculet de praf de copt
Si pi ouale, le bati bine cu mixerul pe rand, galbenus cu albus separate, faina 250-450g apoi le amesteci bine si adaugi toate cele de mai sus
Lasi la suptor 50de minute-1:20 de minute
Si gata.
Mai cauta e net...gasesti tu :*
Succes /