Blatul de tort este cel obisnuit: 6 albusuri se bat spuma, cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar, se amesteca usor impreuna cu 6 linguri de faina, 1praf de copt si 1 praf de vanilie.
Cureti merele(cam 6/7 depinde de tava)) si scobesti putin casuta cu samburi. In locul gol pui dulceata. Ungi tava de tort cu o lingura de unt si peste el presari un strat de zahar( cam 200 grame). Bagi tava la cuptor sa se caramelize putin zaharul. Scoti tava si asezi merele in tava peste zaharul caramelizat si o mai dai putin la cuptor sa se moaie merele. Albusurile batute spuma, amestecate cu galbenusurile(4-6 oua), zaharul, faina, prafurile se toarna peste merele din tava. Se coace, se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe o farfurie sau forma de tort. Merele ajung deasupra si se poate pune peste ele frisca!
@anad/dana, te rog sa-mi dai exact toate ingredientele si cantitatile acestora mai ales pentru blatul tortului... mii de multumiri!