Bună!
Eu prepar crema de vanilie după reţeta de la linkul :
http://www.e-retete.ro/retete/crema-de-vanilie
Toate cele bune.
Buna seara!
CREMA DE VANILIE
4 gãlbenusuri, 500 ml de lapte, 160 de grame de zahãr, 70 de grame de fãinã, un plic de zahar vanilinat.
Se amesteca fãina cu zahãrul, apoi se adãuga gãlbenusurile.
Am pus totul în robot, apoi si am amestecat bine. Si apoi am adãugat putin câte puþin laptele rece în timp ce robotul mergea. Unii spun cã mai întâi trebuie bãtute spumã gãlbenusurile cu zahãrul si adãugatã apoi fãina, unii adaugã apoi laptele cãldut altii rece, în fine, fiecare face cum vrea, eu am fãcut asa cum am explicat aici si a iesit foarte bine.
Am pus apoi amestecul într-o oalã la foc mic si am amestecat continuu adãugând plicul de zahar vanilinãt pana s-a ingrosat.
Te pup!
Se pare ca tu alegi calea mai simpla... misto! Merci de reteta.
1.Crema cu ciocolata alba:
-150g ciocolata alba
-200g zahar pudra
-250g de unt moale
-150g smantana pentru frisca
-extract de vanilie
Se aduce la fierbere (pe foc mic) smantana pentru frisca si se adauga ciocolata taiata bucatele mici mici mici, moment in care se ia de pe foc si se amesteca usor pana se topeste toata ciocolata! Se lasa la rece, amestecand din cand in cand! Se pregatesti si untul, care trebuie batut impreuna cu zaharul pana devine spumos (nu mai putin de 8 minute)! Cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei (ai grija sa nu fie deloc calda, caci va topi untul) se adauga peste spuma de unt amestecand la viteza mica pana se omogenizeaza!
2.Ganaj de ciocolata alba
-300 ml frisca lichida
-300 g ciocolata alba
Ciocolata alba taiata marunt se topeste pe abur impreuna cu 100 ml de frisca si se lasa la racit amestecand din cand in cand. Frisca se bate pana e aproape tare, apoi incorporezi crema de ciocolata alba, putin cate putin.
Pentru crema de vanilie:
4 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.
In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.
ACEASTA CREMA O FOLOSESC MEREU SI ESTE FOARTE BUNA V-O RECOMAND!
Aceasta crema este foarte buna o folosesc mereu v-o recomand cu placere!
Alexander_Covuliuc_1997 întreabă: