Tiramisu din turta dulce
Pentru 6 persoane
Pregatire: 30 min
Fierbere: 10 min
Ingrediente:
12 buc. turta dulce
cafea naturala
boabe de struguri din compot
250 g mascarpone
2 oua
3 LG. zahar
cacao
Sau
cremsnit
Fundita?
Cremsnit
Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
Foi
375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
Crema
900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Foi:
Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.
Crema:
Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.
In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.
Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.
Poti sa faci budinca Creme Ole, ai nevoie doar de lapte, praful de budinca si un mixer, se face in maxim 5 si in plus e delicioasa =p~. Pofta bunaa! :*
Fundita?
aaaa12345 întreabă: