Gianina, de la Jamila Cuisine iti da aici, retete pas cu pas, pentru dulciuri si mancaruri.
Alege ce-ti place si... pofta buna!
http://www.jamilacuisine.ro/retete-video/dulciuri/
Vezi produsele de la dr. Oetker. Au de toate. De la pizza, produse pentru prajituri, pana la budinci, desert, crema pentru cremsnit si tu pui doar foile. Au multe. Vezi in magazinele mari. E doar pudra, tu pui doar lapte si amesteci cu mixerul. Scrie si pe cutie cum se prepara.
Eu cand am pofta de dulce din astea imi iau. Imi place mult crema de cremsnit, da numai crema. Fara foi.
Http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/deserturi-rapide
Deja mi-e foame :(
Poftă bună!
Inghetata de ciocolata
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
150g zahar
235ml lapte
2g sare
10g pudra de cacao neindulcita
3 galbenusuri batute usor
55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
475ml smantana grasa
5ml extract de vanilie
Mod de preparare:
Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.
Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.
Informatii nutritionale pe portie: Calorii 352, Total de grasimi 26.7g, Colesterol 161mg.
Va dorim pofta buna!
Inghetata de fructe timp de preparare: 20 minute + timpul la congelator
Ingrediente:
500g de frisca
160g zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingura de rom
300g de fructe strivite
Pregatire:
Bateti tare frisca, cu ajutorul unui mixer.
Adaugati zaharul pudra batand pana se dizolva impreuna cu lingura de rom.
Adaugati fructele strivite si zeama de lamaie.
Mai bateti putin pana se omogenizeaza compozitia.
Turnati compozitia intr-un vas de inghetata, pe care il introduceti in congelator, pentu cateva ore.
Serviti in cupe speciale de inghetata, peste care puteti sa puneti sosuri si eventual o cupa de frisca.
Daca doriti ca inghetata sa aiba mai putine calorii, va recomanda sa folositi pentru preparare 2 cutii de frisca vegetala sau 2 cutii de Smantana Dulce- la Dorna, de culoare verde-albastra (are un procent scazut de grasime).
JustForU întreabă: