Deci, se fierbe carnea de vita sau oase, cand a fiert putin, cam jumate de ora (ca vita fierbe greu)se adauga un morcov intreg, o ceapa si un cartof mic.Cand au fiert, se scot si legumele si carnea, se adauga taietei, sare si patrunjel (optional se pot adauga si galuste - la 2 oua se pun cam 6 lingurite de gris si se amesteca-trebuie sa fie ca o smantana amestecul si lasat un pic linistit ca se va intari si apoi se ia cu lingurita si se pun cu grija in supita ce fierbe)
Buna deeaa... uite iti spun un secret, e una din mancarurile preferete ale mele sincer ciulama cu smantana nu am mancat niciodata si crede-ma ca am gatit-o de foarte multe ori cu ciuperci cu pui cu porumbel dar cu smantana nu eu zic ca iese din moment ce eu nu am folosit smantana ai incredere si incearca iese delicioasa apropo daca poti si ai de unde pune si niste carne prospata de porumbel sau daca nu incearca cu inimi si pipote de pui nu de gaina ca sunt destul de tari comparativ cu ciulamaua iti doresc pofta buna in momentul in care va fi gata binenteles era sa uit te sfatuiesc daca pui delicat nu pune altul in afara de cel de pui(un sfat)