Http://www.bucataras.ro/retete/3087/bautura-cu-ananas-banane-si-kivi.html
http://www.bucataras.ro/retete/1691/ananas-caramelizat.html
Mai bine uitate singura si alege www.bucataras.ro SUCCES.
Poti folosi ananasul in orice tip de prajiturele, placinta cu ananas etc, bauturi, poti sa-l pui la torturi, poti sa-l pui intr-o salata de fructe etc.Ananasul se foloseste in multe mancaruri mai ales cele dulci dar ci celelalte. Pofta buna
Buna!
1. Poti face un tort doar ca-ti trebuie mai multe ingrediente.
2.Sau o tarta cu ananas
RETETE:
1:Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
un blat de tort din comert, 2 budinci de vanilie, 1 plic frisca, 1 l lapte, 1 compot de ananas, 1 plic gelatina, 200 zahar
Mod de preparare: Se prepara budica conform instructiunilor de pe plic, iar la sfarsit se adauga gelatina (inmuiata in prealabil in putina apa rece). Cand se raceste crema se adauga frisca. Blatul se insiropeaza cu zeama de la compot, se aseaza peste o felie de blat crema peste care se pune ananasul din compot, apoi cea de-a doua felie a blatului insiropata si din nou crema si ananas. Se orneaza cu frisca si ananas si daca doriti sa aiba un aspect mai deosebit ornati deasupra cu mult anans pe care turnati gelatina pentru prajituri inmuiata in siropul de la compot.
Tortul este un tort racoritor, se serveste rece si este un deliciu in zilele fierbinti de vara.
Se prepara foarte usor, tinand cont de instructiunile de pe plicurile cu ingrediente, ia timp putin si este ieftin.
2:Timp de preparare:
25min. (complexitate redusa)
Ingrediente:
80gr. faina, 110gr. unt sau margarina, 100gr. zahar pudra, 1ou, 2 galbenusuri, 1 lamaie, 1lingura nuca macinata, 1 cutie compot de ananas rondele, 1lpic de zahar vanilinat;
Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, oul, faina, nuca macinata, coaja rasa de lamaie. Se rastoarna aluatul obtinut intr-o forma mai mica, unsa cu unt si tapetata cu faina, asezi rondelele de ananas scurse de suc si se coace tarta 45 min. la foc potrivit. Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma in care s-a copt. Se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilinat.
Pa! Succes la gatit!