Buna
salate de fructe/ salam de biscuiti/braduti/salata de legume..in rest nu prea vad ce ai putea face.
O zi frumoasa sa ai
Toate care se consumă simplu și fără prelucrare termică.
Salatele, (de fructe, de verdețuri, de legume, de icre ), brânzeturile, lactatele acide similare cu iaurtul, untul, smântâna, frișca, cașcavalurile, diverse sortimente de mezeluri, și afumături, murăturile, mierea de albine, etc.
Afumăturile, ciocolata, gemurile, dulcețurile, compoturile, majoritatea conservelor, pâinea, cozonacul, ș.a. au suferit prelucrări termice anterior, dar tu nu le mai prelucrezi termic, încă o dată.
Iar astea se pot combina în diverse feluri.
De exemplu;
salată de tomate roșii, +ardei+ ardei capia+gogoșari+castraveți+ ceapă mărunțită, + usturoi tăiat mărunt +mărar+tarhon+hasmațuchi+ măsline+salată de salată tăiată mai micuț +puțin ulei vegetal (de porumb, de floarea soarelui, de soia, de măsline )+peste astea pui puțină sare+ zeamă de lămâie+peste care razi brânză +razi cașcaval +pui și brânză de burduf mărunțită+pui și câteva linguri de smântâna deasupra.
La minunea asta după gust și imaginație se poate pune și : oțet, piper, muștar, mujdei de usturoi, hrean ras mărunt cu apă, praz, leurdă, morcovi rași, mezeluri și afumături tăiate cubulețe mici, brânză dulce, urdă, diverse alte condimente, etc.
Bună!
Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html
http://whatlibertyate.com/......a-coacere/
http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/
http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Vezi diverse reţete de prăjituri ( fără coacere ) la linkul :
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-fara-coacere
http://www.divahair.ro/culinar/retete/dulciuri-rapide-fara-coacere
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/prajitura-fara-coacere/
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/prajitura-rapida/
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/......acere.html
http://www.secretulprajiturilor.ro/......p1977.html
http://www.teoskitchen.ro/2009/12/cheesecake-fara-coacere.html
http://biancams76.blogspot.ro/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
http://delly.garbo.ro/......acere.html
http://www.reteteculinare.ro/......cere-6402/
http://www.bucataras.ro/......34164.html
Vezi diverse alte reţete de mâncăruri ( care NU necesită foc/fierbere/prăjire ) la linkul :
http://ligiapop.com/retete-vegane-fara-foc/
http://www.divahair.ro/culinar/retete/mancaruri-fara-foc
http://www.slabire-sanatate.ro/articole/bucatarie.php
http://retetelemarianei.wordpress.com/category/mancaruri-fara-foc/
http://www.lalena.ro/selectia-retete-vegane-fara-foc.html
http://ligiapop.com/category/retete-vegane-fara-foc/
http://retetecugust.com/category/retete-fara-foc/
Toate cele bune.
Bună!
Uite o prăjitură aici,
http://cooking-can-be-fun.blogspot.ro/2011/07/prajitura-fara-coacere.html
Te pup!
Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez bru, sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor
inflamate menţinând în acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele
integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de
cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza, un echilibru energetic muscular.Alexsiatat
Sau:
Scăpaţi de dureri reumatice
Hrean (100 gr.) vas, 25 frunze de LEANDRU (rupte bucăţele), FLORI DE SUNĂTOARE (cca 30-40 gr.), 10 aspirine pisate, 100 gr. SARE GRUNJOASĂ, ŢUICĂ TARE ŞI OŢET (de mere sau de vin); se pun într-un borcan astupat bine. Se ţin la macerat 15 zile, la soare. Se agită zilnic. Se frecţionează locul dureros, seara
Alexsiatat
Sau:
Pentru intarirea memoriei:
* 400 g ceapa si 100 g frunze de kalanchoe (o planta de camera care face pui pe marginea frunzelor) se trec de doua ori prin masina de tocat carne si se amesteca intr-un borcan cu 400 g de zahar sau miere de albine. Borcanul acoperit cu tifon se lasa in camera, pana se topeste zaharul, dupa care se pastreaza la frigider, inchis cu capac. Se consuma cate o lingura cu 30 minute inainte de masa, pana se termina toata cantitatea. Dupa o pauza de 10 zile, cura se repeta.
* Frunzele verzi de salvie se taie marunt, se piseaza putin. Doua linguri de salvie strivita se infuzeaza o ora in 500 ml apa si se beau cate 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, si seara, cu 30 minute inainte de culcare.
* O alta varianta cu salvie, care se foloseste si in caz de dereglarea functionarii sistemului nervos si neurastenie senila: 100 g frunze uscate de salvie se macereaza 10 zile intr-un litru de vin tare, intr-un loc cald sau expus la soare. Se agita periodic. Se strecoara si se beau cate 30 ml, de trei ori pe zi, cu 30 minute dupa masa.
Alexsiatat
Shake de fructe de padure – lapte, fructe de padure (dupa sezon, mure, afine, zmeura...), suc de mere si gheata.
Shake cu unt de arahide – lapte, doua linguri de unt de arahide, gheata si, la sfarsit, sirop de ciocolata.
Shake cu ciocolata si cirese – lapte, doua-trei lingurite de cacao, doua-trei lingurite de zahar, cateva cirese si gheata. Orneaza cu o cireasa si putina frisca.
anonim_4396 întreabă: