Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.culinar.ro/......e-usturoi/
http://www.youtube.com/watch?v=kTgoss7rEvk
http://www.laurasava.ro/2010/12/06/mujdei-de-usturoi/
http://www.cevabun.ro/mujdei/
http://www.delicatesa.ro/retete/mujdei-de-usturoi-cu-smantana-1852
http://www.bucatarmaniac.ro/2011/03/mujdei-de-usturoi-cu-iaurt.html
http://biancams76.blogspot.ro/2011/02/mujdei-de-usturoi.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mujdei-de-usturoi.html
http://blogdebucate.blogspot.ro/2011/11/mujdei-de-usturoi.html
http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/3558/Mujdei-de-usturoi.html
http://www.bucataras.ro/retete/mujdei-de-usturoi-cu-iaurt-33260.html
Usturoiul se prepara obisnuit doar ca in loc de apa pune smantana sau ketchup. ambele variante sunt foarte bune mai ales pentru peste sau carnea de pui
Cea mai buna reteta de mujdei, pe care ti-o recomand si tie este urmatoarea (este banala, dar daca o faci cum trebuie este delicioasa):
1. Se piseaza foarte bine usturoiul impreuna cu sarea. (Eu folosesc orice fel de usturoi, insa cind am posibilitatea sa aleg intre usturoiul chinezesc si cel romanesc, il aleg pe cel romanesc.)
2. Dupa ce am pisat foarte bine usturoiul pina a devenit ca o pasta, incep sa adaug din cind in cind ulei pina devine ca o maioneza.
3. Adaug zeama de lamiie, moderat, sa nu fie mujdeiul prea acru, dar totusi sa se simta bine ca s-a pus lamiie. (Uneori pun otet balsamic, este foarte bun si cu otet balsamic, insa personal inclin spre zeama de lamiie.)
4. Adaug apa (aproximativ 4, 5 sau 6 linguri) pentru a "lungi" compozitia (depinde de cit de tare vreau sa il subtiez).
5. Acum vine partea inedita: adaug o rosie mai marisoara (mare cam cit un mar), dar nu inainte de a o toca marunt cu cutitul pe fund. Dupa ce pun rosia, amestec bine. Pe linga faptul ca rosia ii da o aroma suplimentara deosebita mujdeiului, ii taie si din tarie astfel ca devine mai usor de consumat.
Pofta buna, si spune-mi daca ai incercat aceata varianta de mujdei!
Buna!
MUJDEI DE USTUROI
usturoi,sare, ulei, apa, zeama de lamaie.
Treci usturoiul prin presa de usturoi. Adaugi sare (dupa gust) si amesteci totul foarte bine cu o lingura de lemn.
Adaugi putina zeama de lamaie si torni, putin cate putin, ulei, exact ca la maioneza.
Amesteci bine dupa fiecare "tura" de ulei, pentru ca totul sa se incorporeze perfect (asa nu exista nici o teama ca s-ar putea "taia").
Cand se umfla bine-n pene :)) si e spumos, adaugi apa rece, tot asa, putin cate putin, amestecand.
Alte retete, daca mai vrei:
http://www.youtube.com/watch?v=kTgoss7rEvk
http://www.culinar.ro/......e-usturoi/
http://www.bucatarmaniac.ro/2011/03/mujdei-de-usturoi-cu-iaurt.html
Te pup, Sarbatori fericite!
Salut! Primo: te sfatuiesc sa ai usturoi romanesc. Secundo: bati usturoiul in mojar, adaugand sare grunjoasa (daca e posibil, neiodata si fara antiaglomerant). Dupa ce ai obtinut o pasta omogena, pui ulei (rafinat, daca ai o problema cu mirosul de ulei natural de floarea-soarelui sau de masline) si amesteci din nou pana la incorporarea uleiului. Poti pune si cateva picaturi de zeama de lamaie, dar nu prea mult. Terto: pune ingredientele dupa gust, nu te mai lua dupa toate retetele cu nu stiu ce cantitati. Pofta buna!
Tasmania eu in loc de zeama de lamaie pun aceto balsamico (este bestial).
Te cred, dar lamaia e mai naturala. Trebuie sa mancam si mai sanatos, nu doar mai bun. Sanatate maxima sa aveti!
Cornulete fragede cu iaurt de fructe...
Arhiva meniurilor
Primirea meniului zilnic
de Retete Delicioase...si nu numai! (Viziteaza situl)
4 (4.29/5 - 14 votes)
Ads by Google
Forma prajituri
Cumpara forma prajituri la un pret accesibil de pe bucatarie360.ro
bucatarie360.ro/forma-prajituri
Am curatat o vanata mare; am taiat-o felii subtiri si am presarat sare.Am lasat feliile presarate cu sare 30 minute, iar zeama care si-au lasat-o am aruncat-o.Intre timp am facut un mujdei de usturoi, am prajit feliile de vinete in ulei incins si imediat ce le-am scos din tigaie am pus mujdeiul.Sunt o minunatie. Pofta buna!