Prajitura Neagra : -o cana dulceata de prune
-3 oua
-o cana lapte
-o cana zahar
-o lingurita bicarbonat de sodiu
-faina cat cuprinde
O pui in tava si o dai la cuptor 30 de min... aceasta a fost prima mea prajitura
Buna!
Uite aici niste site-uri ca prajituri simple si car le faci intr-un timp scurt :
http://www.reteterapide.com/
http://www.reteterapide.com/
http://www.vulpeabucatar.com/
http://www.culinar.ro/....../dulciuri/
Sper ca ti-am fost de ajutor;)
Pai din moment ce esti incepatoare, ai putea sa faci niste prajituri foarte foarte simple, cum ar fi cele cu forme. Succes!
Ingrediente reteta chec simplu
Faina 15 linguri
Lapte 7 linguri
Margarina Unirea Original 50 grame
Oua 6 buc
Praf de copt 1 pachet
Zahar tos 1 cana
Zahar vanilat 1 pliculet
Mod de preparare chec simplu
1. Fierbi laptele cu zaharul, dupa adaugi margarina si lasi sa se topeasca. Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma. Adaugi siropul in albusuri apoi galbenusurile unul cate unul. la final adaugi faina. torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina unirea.
Http://gospodini.blogspot.com/2007/10/prajitura-cu-iaurt-si-biscuiti.html
http://www.lalena.ro/34-reteta-prajitura-cu-mere.html
sunt bune si sunt pentru incepatori;)
Prajitura rapida cu crema caramel
Ingrediente
Blat:
6 oua,
12 linguri zahar,
1 lingurita praf de copt,
4 linguri ulei,
10 linguri faina,
esenta de vanilie.
Crema caramel:
200 g zahar,
100 g unt,
esenta de vanilie,
150 g frisca lichida (Hulala).
Mod de preparare
Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida.
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita.
Mod de servire
Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.
Cam 25 de minute dureaza prepararea
Gasesti pe prajituria.ro prajituri de toate felurile si sunt foarte simple. Sper ca te-am ajutat.
clmadalina întreabă: