Salata din capsuni cu avocado
Ingrediente
Ingrediente pentru dressing:
2 linguri zahar brun
2 linguri ulei de masline
2 lingurite miere
1 lingura otet
1 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente pentru salata:
1 salata verde spalata, curatata si rupta bucati mici
1 avocado curatat si feliat
10 capsuni feliate
50 g nuci
Mod de preparare
Intr-un bol mic amestecati zaharul, uleiul, mierea, otetul si zeama de lamaie.
Puneti intr-un bol mai mare frunzele de salata rupte, feliile de avocado, apoi capsunile feliate. Turnati dressingul peste salata, apoi presarati nuci maruntite.
Tineti la frigider timp de doua ore, apoi serviti imediat.
O salata racoritoare care imi place :mango, kiwi, portocale, ananas, toate taiate cubulete, peste ele pun putin compot de visine si putina miere. Pofta mare!
Uite aici o inghetata de visine
Ingrediente: 1/2 kg vişine, 750 ml lapte, 300 g zahăr tos, sâmburii vişinelor.
Preparare: Se spală vişinele, se curăţă de sâmburi şi codiţe, apoi se mărunţesc cu mixerul sau prin sită. Se zdrobesc sâmburii (în piuliţă), apoi se pun la fiert cu laptele şi zahărul, 8-10 minute, amestecând încontinuu. Se ia vasul de pe foc, se strecoară laptele cu sâmburi şI se amestecă împreună cu vişinele, pasate. Se pune toată crema într-un vas care merge la congelator, unde va rămâne cel puţin 2 ore. Pentru a obţine o îngheţată mai gustoasă, înainte de a o da la rece se adaugă puţină frişcă, se amestecă, apoi se decorează frişcă şi fructe.
funda?
Budinca de portocale.
2 portocale
200 g gem portocale
100 g unt
250 g faina
100 ml smantana
1 ou
4 linguri de pesmet
1 lingura de otet
esenta de rom
praf de sare
Se inmoaie untul la foc mic, apoi se pune peste faina impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si putina coaja de lamaie. Se framanta un aluat elastic, adunand mereu aluatul spre mijloc.
Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie subtire ce se pune intr-o forma unsa cu o lingura de unt. Intr-un vas adanc se face o crema din trei galbenusuri, 100 ml de smantana, gemul de portocale si portocalele desfacute felii. Amestecul se parfumeaza cu lingura de rom. Se toarna in forma peste foaia din aluatul ramas si se coace la cuptor timp de 45 de minute. Dupa ce budinca s-a rumenit usor, se scoate si se pudreaza cu zahar farin. Se taie felii dupa ce s-a racit.
funda?
Pentru o persoana:o cutiuta de iaurt mai gras sau chiar smantana, se amesteca cu o lingura zahar pudra si putina esenta de vanilie, un strop de lamaie.se freaca cu mixerul cam 2-3 minute, apoi rastorni intr-un bol si adaugi fructele deasupra.eu fac cu tot felul de fructe. dar prefer combinatia de mar cu ananas. poti pune capsuni, banane taiata felii, kiwi dar sa fie bine copt, pere, mere etc.
Ingrediente
1 lamaie
300 g fructe asortate (capsuni, struguri, kiwi, mere, banane)
400 g smantana
3 linguri frisca lichid
1 plic zahar vanilinat
frunze de menta
Mod de preparare
Lamaia se curata de coaja, o parte din coaja se taie in fasii subtiri, a doua parte se da pe razatoarea mica, pulpa de lamaie se stoarce;
Fructele se taie in felii;
Smantana se bate cu frisca pana se ingroasa, apoi se aromatizeaza cu zahar vanilinat, coaja rasa si suc de lamaie;
Se aseaza fructele pe o farfurie intinsa, apoi se toarna sosul, se orneaza cu frunze de menta.
sursa:ele.ro
Sper sa-ti placa.Am incercat-o si eu inanite si a fost foarte buna si fresh!
Ingrediente
1 lamaie
300 g fructe asortate (capsuni, struguri, kiwi, mere, banane)
400 g smantana
3 linguri frisca lichid
1 plic zahar vanilinat
frunze de menta
Mod de preparare
Lamaia se curata de coaja, o parte din coaja se taie in fasii subtiri, a doua parte se da pe razatoarea mica, pulpa de lamaie se stoarce;
Fructele se taie in felii;
Smantana se bate cu frisca pana se ingroasa, apoi se aromatizeaza cu zahar vanilinat, coaja rasa si suc de lamaie;
Se aseaza fructele pe o farfurie intinsa, apoi se toarna sosul, se orneaza cu frunze de menta.
sursa:ele.ro
Sper sa-ti placa.Am incercat-o si eu inanite si a fost foarte buna si fresh!