Buna!
Pentru prima intrebare:
Ca aperitive poti pregati:
GOGOSELE DE BRANZA
250 ml. lapte
1 praf de sare
30 g. unt
75 g. faina
2 oua
250 g. Emmentaler ras
ulei sau unt pentru prajit
Laptele se fierbe cu sare si unt.Se adauga faina. Se amesteca pana se formeaza o gogoasa mare.
Vasul se ia de pe foc si se adauga imediat un ou. Apoi se incorporeaza celalalt ou si cascavalul.Compozitia se introduce intr-un sprit si se formeaza pe o hartie gogosele micute.Se scurg bine pe un prosop din hartie si apoi se servesc.
ROSII UMPLUTE CU BRANZA Ricotta
1 kg. rosii
400 g. branza Ricotta
2 lingurite ulei masline
2 catei de usturoi
busuioc, sare, piper, frunze de salata
-2 linguri suc de lamaie
Se spala rosiile, se taie cate un capacel si se golesc cu lingurita.Se freaca branza cu ulei de masline. Se curata usturoiul, se taie cubulete si se amesteca in crema.
Se curata busuiocul, se pastreaza cateva frunze intregi si restul se taie fasii care se amesteca in crema de branza.
Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se pregatesc rosiile, iar apoi se umplu cu compozitia pregatita. Se presara deasupra piper si frunze de busuioc. Se spala frunzele de salata, se sterg si se aseaza decorativ pe un platou. Deasupra se aseaza rosiile umplute.
Pentru a doua intrebare, legume:radacina de morcov, de patrunjel, cartofi rosii.
Te pup!
Bună! Uite niște aperitive ușor de făcut, vezi și la sfârșit, la Related Posts http://zinnaida.ro/2011/12/22/aperitive-retete-culinare/
1.Nu conteaza ce pui. Iti dau eu o idee buna, bruschete. Bruschetele sunt si bune si usoare si le poti face cu ce vrei tu. Depinde ce iti place. De exemplu mie imi plac cu rosii.
2.Eu asa stiu ca somonul se pune pe pat de lamaie si rosii. Si se mai poate pune si morcovi, garnitura.Morcovii fiind dulci va da mancarii un gust bun si dulce.
Retete nu stiu sa iti dau pentru-ca eu u fac peste la cuptor. Sper ca te-am ajutat. :*
FUNDITA, pls :*