Ai facut casa cu etaj, dar ai uitat de un "mic" amanunt: tirajul de aer prin casa.
Mare greseala de proiect!
Rezolvarea este prin re-circularea aerului, intre incaperi (tubulatura ventiata).
Un aparat este facut sa raceasca sa incalzeasca un anume spatiu. Sa pui acel aparat si sa lasi toate deschise ca iti va face ala in toata casa, vei consuma f multa curent electric, nu este eficient.
Cauta pe el, are ceva etichete, fa poza si adu aici, careva iti va spune ce marime este si la cit face fata, apoi il instalezi in locul potrivit.
Daca este de 18 mii sa zic, ai putea sa il pui jos in living ce ai tu acolo, in toata casa sigur nu-ti va face, ori daca lasi sa mearga intruna, desi el asa si merge intruna, vei consuma curent la balamuc.
Ce ai tu nu este aparat centralizat, sa faca in toata casa.Sunt si asa aparate dar trebuia de cand ai facut casa sa te gindesti la asta si sa tragi tubulatura, sa faci asa prin colturi sa aduci acele tuburi, mascate in fiecare camera.
Ce ai tu, este aparat de pus doar intr-o singura incapere.Asta lumea nu pricepe, apoi ies discutii ca aerul conditionat consuma mult curent si bla bla, toate din cauza necunoasterii lor, nu ca acel aparat nu ar fi bun sau economic.
Gindeste ca la orice masina, are un consum ce spune fabrica, dar daca tu legi de ea stiu si eu ce remorca si cari zarzavturi, normal ca va consuma dublu sau mai mult, asa si aici, aparatul este facut sa satisfaca o anume incapere, un anumit volum de aer, apoi se opreste sau incetineste, consumul sa fie mic.
Ai faciut rost, adica careva le fura si le vinde altora, sau care le demonteaza de pe la cine stie ce case, unde oamenii is pun altele, le da si aia altora sa mai faca un ban
Chiar dacă este de 18000 BTU, mă îndoiesc că va face față peste tot. Și nici n-avem de unde să știm cum ai camerele amplasate, holurile, scara... Totuși, așa, pe nevăzute, și dacă nu iei în calcul să mai achiziționezi unul, cel mai potrivit (nu ideal, doar potrivit) ar fi între niveluri, să bată cumva puțin deasupra pardoselii etajului și sub ea. Îi setezi lamelele să oscileze (swing) și suflă și sus, și jos. Dar asta e valabil dacă ai scară cu odihnă (podină) între niveluri. Dacă e dreaptă n-ai cum să-l amplasezi.