| z0r3Ns3n a întrebat:


Am si eu cateva intrebari in legatura cu arta culinara. laughing
De ce se decanteaza ciorba? Adica de ce deasupra ramane apa si uleiul iar la fund tot zarzavatul si sucul de rosii?
Si as fi recunoscator daca ati putea sa-mi dati cateva sfaturi pentru incepatori sau ceva idei de mancaruri usoare(nu chiar omleta).

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intodeauna apa si uleiul nu se vor amesteca si uleiul va ramane la suprafata. legumele raman la fund pentru ca sunt mai grele si nu plutesc! Daca vrei sa incepi cu gatitul, poti cauta pe internet retete sau o carte de bucate! Retele sunt standard, gustul il dai tu!
Bafta!

| Aasdfghj a răspuns:

Uite o explicatie preluata "Uleiul si apa au densitati diferite, evident ca uleiul este cel ce are densitatea mai mare decat cea a apei, acest aspect facand omogenizarea imposibila. Uleiul ramane la suprafata, probabil, din cauza tensiunii superficiale a apei."

Hm. o reteta pe care o fac mai mereu, este orezul cu legume. Mie imi place foarte mult si e super usor de gatit. Poti sa folosesti orez la punga pe care o bagi in apa clocotita si este gata in 15 minute. In timpul asta ai timp sa speli legumele, sa le tai si sa le prepari. Eu pun ardei kapia, morcov, ceapa si porumb. Cand sunt gata legumele, se adauga orezul si se amesteca. Inafara de sare si piper eu adaug boia dulce si boia de ardei iute.
Uite, inca o reteta simpla https://www.youtube.com/......tps?/watch