La pâine se folosește făină 650 sau chiar 550 (dacă ai de unde s-o iei). Aia cu trei nule e pentru cozonaci.
După ce scoți pâinea din cuptor, o umezești ușor peste tot, apoi o lași la răcit acoperită de un șervet curat și uscat. Nu știu cum o ții tu după aceea, dar eu unul o împart (tai) în jumătăți - cam cât mănânc într-o zi / o zi jumate, opresc o bucată pe care o țin în frigider și restul o pun la congelat. Rămâne bună mai mult timp astfel.
Si eu fac paine in casa. Tot din faina, drojdie, apa si sare. Se intampla asta pentru ca nu pui conservanti sau cum naiba le spune la substantele alea pe care le gasesti in painea cumparata. Dar la mine nu se intareste miezul dupa 2 zile. Trebuie lasata coca sa creasca si framantat aluatul. Eu folosesc faina integrala, e mai buna si miezul nu se intareste dupa 2 zile cu ea.
Ioan_Cirlea_1968 întreabă:
LisaJulie întreabă: