Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Eu stiu ca nu sunt bune deloc am calatorit cu vaporul si am vrut sa mananc ceva aratau bine si miroseau cat de cat bine dar la gust erau oribile am luat o supa crema a fost cea mai rea supa din viata mea pe care am mancat-o nici cartofii prajiti nu au gust bun deci sunt varza la mancare mananca prost si ei au impresia ca e asa de bun ca nu mai exista asa bun, tot felul de terciuri si mancaruri aiurea, am murit de foame pana m-am dat jos de pe vapor, asa ca nu fi curioasa, asta a fost parerea mea poate altii au alte gusturi si le place mancarea englezeasca
Buna, uite aici niste retete:
1)Kedgeree
Bucatarie: anglo-indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute
Ingrediente:
120 g file de peste afumat, fara piele
1 foaie de dafin
2 fire de cimbru proaspat
1 lingurita de seminte de chimion
2 lingurite de ulei de arahide
1/2 cana cu orez Basmati
2 linguri de stafide mari si carnoase
1 ceapa, tocata marunt
1 lingurita de curry
1 lingurita de coriandru, macinat
80 g boabe de mazare proaspata, sau congelata
2 rosii, curatate de coaja si samburi, apoi taiate cubulete
1 castravete, curatat de seminte si taiat cubulete
1 ceapa rosie mica, taiata cubulete
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingura de suc de lamaie
3 linguri de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat marunt
2 cepe verzi, tocate marunt
2 oua fierte tari, taiate in sferturi
sare
piper
fire de patrunjel, pentru ornat
Instructiuni:
Se pune pestele intr-o oala, taindu-l ca sa se potriveasca dimensional. Se acopera cu apa clocotita si se adauga foaia de dafin si cimbrul. Se fierbe pestele la foc mic, acoperit, timp de 8-10 minute, sau pana cand se desface usor (apa trebuie doar sa bolboroseasca usor). Se scoate pestele si se pune deoparte. Se pastreaza lichidul in care a fiert.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga orezul si se amesteca pentru a se uleia uniform, apoi se gateste 2 minute, amestecand frecvent. Se adauga ceapa, curry si pudra de coriandru si se continua gatitul 2-3 minute, amestecand pana ce ceapa incepe sa se inmoaie.
Se adauga 400-500 ml din lichidul de la fierberea pestelui, impreuna cu semintele de chimion. Se face flacara medie-mica, se acopera tigaia si se fierbe incetisor 5-6 minute. Se adauga mazarea si stafidele, se acopera din nou si se continua 8-10 minute, sau pana cand orezul este fraged iar mazarea este facuta.
Intre timp, se prepara o salata amestecand intr-un castron rosiile, castravetele si ceapa rosie. Se stropeste mixtura cu ulei si suc de lamaie. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper.
Se rupe pestele bucatele si se incorporeaza in orez, impreuna cu frunzele de coriandru si ceapa verde. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se transfera pe un platou cald. Se adauga sferturile de oua, se orneaza cu fire de coriandru proaspat si se serveste alaturi de salata de rosii.
2)Placinte(englezesti)
#
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
225g faina;
1 lingurita praf de copt;
½ lingurita sare;
60g unt/margarina;
60ml apa(aprox);
Ingrediente pentru umplutura:
150g cartofi, taiat cuburi;
50g ceapa taiata fin;
100g carne de vita proaspata, frageda, taiata;
cubulete;
1 lingura patrunjel verde(optional);
1 ou
#
Mod de preparare
a) Aluatul :
1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri.
2. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
3. Impachetam in folie de plastic si dam la frigider vreo jumatate de ora-o ora.
3. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale, pe care le intindem frumos sub forma rotunda.
5. Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit, indepartam surplusul.
b) Umplutura:
1. Taiem cartofii cubulete, ceapa foarte fin si carnea bucati mici.
2. Aruncam cartofii in apa clocotita si ii fierbem rapid vreo 4-5 minute, ii trecem prin jet de apa rece si ii lasam la scurs si racit.
c) Pregatirea placintei:
1. Asezam umplutura in ordinea urmatoare: ceapa, carnea, cartofii, sare si piper, patrunjel.
2. Ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, apasand cu degetele pe margine sa cream un sigiliu.
3. Ridicam putin marginile, sa ne asiguram ca nu va curge nimic, ne incercam talentul sa facem un model, apoi crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos, ungem cu ou si dam la cuptor pentru 25-30 min la 180 grade.
Reteta propusa de Anna-Foster.
#
Mod de servire
Sunt foarte bune si calde si reci, oricum pot fi reincalzite; merg si de pranz si de o gustare.
3)Cookies(prajiturele)
ingrediente
* unt 115 gr
* zahăr brun 80 gr
* zahăr alb 75 gr
* praf de copt 2 lingurite
* bicarbonat 1/2 lingurita
* ou întreg 1
* făină albă 210 gr
* esenţă vanilie 1/2 lingurita
* alune mărunţite 130 gr
Mod de preparare
Se amesteca untul cu amandoua tipurile de zahar. Nu este nevoie sa amesteci mult, trebuie sa se simta inca zaharul. Adaugam oul, vanilia si mai amestecam putin. Adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor. La final, omogenizam totul cu alunele macinate. Luam forme mici din aluat si le dam forma de biluta putin mai mici decat o nuca. Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele. Le coacem timp de 10 min la 190grade Celsius.
sper ca ti-am fost de folos(te-am ajutat)daca mai vrei retee da-mi un mesaj privat, mersi! Funda?(daca vrei)
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.145.35.234) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro