Ingrediente
200 gr faina
3 oua
120 gr zahar (am folosit zahar brun)
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese
Preparare
Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine.
Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa
curata.
Uite asa va arata: http://www.google.ro/......tp?/imgres
Pofta Buna! :*
Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pt.aluat:
150 zahãr
150 unt
1 ou
300 gr. fãinã
Pt. cremã:
350 Creme de pasteleiro
Cirese
zahãr pudrã
Ornat:
friscã, topping fructe de pãdure, mentã, inghetatã...
Mod de preparare:
Aluatul cel mai foosit in Portugalia pentru. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).
1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.
Adaugã oul si fãina.
Tapeteazã o formã pentru. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine aluatul.
2)Pregãteste crema:
Fierbe 250 ml de lapte.
Separat amestecã 50 gr. zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou intreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit sare si altul de vanilie pudrã.
Amestecã bine si toarnã incet peste lapte, la foc mic amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Se lasã la rãcit si se pune peste tartã.
3)Deasupra se pun ciresele (spãlate si fãrã sâmburi).
4)Dã la copt.
5)Se serveste pudratã cu zahãr.
In loc de a face o tartã mare se pot face mini tarte.
Se poate folosi oricare alt fruct(e).
Poftã bunã!
Sursa: http://www.gustos.ro/
Ingrediente
250 g zahar
200 g unt
200 g faina
4 oua
1 praf sare
1/2 kg cirese zahar pudra faina si unt pentru uns si tapetat tava
Mod de preparare
Se curata ciresele coapte de samburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece;
Se freaca untul cu zaharul si sarea pana devine ca o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, frecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit albusurile batute spuma;
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza ciresele intr-un strat uniform. Se coace la foc potrivit, cca 40 minute;
Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Ingrediente
200 gr faina
3 oua
120 gr zahar (am folosit zahar brun)
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese Preparare
Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana.
Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine.
Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor.
O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se toarna incet aluatul peste.
Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata... funda?
crush19 întreabă:
JockerStoica întreabă: