anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut colegi TPU. Vreau să vă prezint prin ce am trecut eu chiar azi (18.06.2017).
Va anunt că am varsta de 17 ani.
Săptămâna trecută mai exact marti (13 iunie) am vorbit cu prietena varului meu (ea având 27 ani) care lucrează la un restaurant, cum că aș vrea să mă angajez.Mi-a spus că dacă vreau sa lucrez la ea la restaurant că vorbește cu șeful doar că mă plătește cu 5 lei ora (Programul este de la 12 dimineața până noaptea la 00:00.), Mesele fiind asigurate (mai precis sa iau masa când vreau eu pe moca că doar e restaurant). Ok. Totul până aici.JOI am vorbit cu ea dacă poate sa vorbeasca vineri cu șeful. A vorbit, m-a sunat și mi-a spus că vrea să mă vadă. Atunci am căutat că disperatu' pe cineva care sa ma ducă in oraș la acest restaurant sa mă vadă sefu' că mna. (Eu stau la Comună, distanță de 20 km fata de oraș.)
Am ajuns in oraș am sunat-o pe această fată, să coboare (din bloc ) că sunt jos cu unchiul meu cu mașina, ca să mergem la restaurant. Bun. Am ajuns am vorbit cu șeful, și mi-a spus doar că mă plătește cu 5 lei ora și când aș vrea să încep. I-am spus că vreau de miercuri (21 iunie) și că vreau in tura doar cu această fată nefiind din oraș nu am cum sa ajung (ea stă în aceeasi comună cu mine,inițial stând la oraș are apartament dar fiind împreună cu varul meu, s-a mutat acum un an la noi la țară, și în tot acest timp am legat o strânsă prietenie cu ea). Am plecat acasă mândru de mine că o să am primul salariu și șeful a mai spus că pleaca la mare cu restaurantul (la figurat) că are terasa și că merge in fiecare an sa vanda și acolo. Și că probabil mă ia și pe mine. Azi (18 iunie) la ora 11 primesc mesaj de la ea, cum că a spus seful că mai bine sa nu merg, ca fiind rudă cu ea nu o să fac treabă că îi va fi rușine să îmi spună sa ma ocup strict de treabă și că sunt tânăr și voi sta mai mult cu telefonul decât să fac treabă și ca el nu plătește așa ceva. (Eu aveam de gând ca nici să nu mă apropii de telefon doar când nu e cu adevărat treabă adică atunci când nu sunt clienți. Tocmai de aceea ca să nu se ia de ea sau sa ii fac probleme ) Și pe lângă a mai spus ca daca nu este treabă mă va trimite acasă și nefiind din oraș nu am unde sa merg și că mai bine sa nu merg sa lucrez. Aici voiam să ajung. Voi ce părere aveți? Cum vi se pare? E perfect normal ce a spus acest sef? Va las pe voi sa imi spuneti că eu nu mai înțeleg absolut nimic...

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Tu esti inca minor, fara nici o experienta intr-un job.
Daca la un restaurant, pe timp de vara, angajatii stau degeaba, atunci inseamna ca este un vad comercial foarte prost (la noi abia gasesti doua scaune libere in tot orasul in sezon de vara).
In aceste conditii, patronul nu prea are castig din care sa te plateasca, doar sa stai degeaba. Ar fi si o reclama proasta ca personalul sa stea cu mainile imbratisate sau in buzunar, fiindca denota lipsa de interes a clientilor.
In asa conditii, evident, te-ar trimite acasa, sa nu faci reclama negativa. Dar daca tu n-ai unde sta, atunci el nu te poate supraveghea intre timp. El are raspundere deosebita fata de tine, fiindca inca esti minor, dar ai fi si in timpul orelor de serviciu. Daca ti s-ar intampla ceva, el ar putea fi tras la raspundere mult mai sever decat daca ai fi deja major.
Ca urmare, a decis ca e mai bine sa nu se complice, angajandu-te.

2 răspunsuri:
| Tudor123123 a răspuns:

Cati ani ai? 5 lei/ora este penibil de putin, chiar si pentru un job de vara, la Mcdonalds, kfc primesti cel putin 10 lei/ora.

| TibiGeGe a răspuns:

5 lei pe ora? frate nu ai ce face? daca te duci la prasit cu ora si iei minin 30 de lei...