Întrebare recomandată | Sawarekh a întrebat:

Salut, Cum imi dau seama daca mierea pe care o cumpar este naturala? Sau macar cat de cat, nu neaparat sa fie 100%.

Dar am auzit recent cum se procedeaza in Romania, efectiv e revoltator ca acei "producatori" nu pun de fapt miere.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Introduci o scobitoare in miere, o ridici deasupra borcanului. Mierea naturala se va scurge lin, intr-un fir continuu, mierea inmultita va picura.

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, la supermarket de firmă mare nu bagă miere falsă pentru că sunt obligați să respecte legea cu etichetarea produselor. Deci dacă ar fi ceva băgat în ea trebuie trecut pe etichetă.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sunt multe escrocherii pe tema asta dar iată că UE ia măsuri: https://m.dcnews.ro/......10023.html

De asemenea observi faptul că mierea chiar dacă e falsificată nu e dăunătoare.

| sabin89 a răspuns:

Dar oare telemeaua, aia de la Sibieni, o fi naturală?

| Dismally a răspuns:

Nu stiu ce ai auzit tu dar toata mierea pe care am vazut-o prin magazine e naturala, nu este de cea mai buna calitate dar e naturala 100%. Iti poti da seama dupa vascozitate, dupa culoare, dupa gust.

| EliLeli a răspuns:

Daca intorci borcanul cu fundul in sus cea naturala face o bula mare.

| IceRope a răspuns (pentru EliLeli):

Aia s-o crezi tu. Așa face și borcanul meu de murături sau sticla de ulei. laughing

| EliLeli a răspuns (pentru IceRope):

Sunt naturale laughing

| Utilizatoare123 a răspuns:

Mierea zaharisita.

| pocal a răspuns:

Salut!

De obicei mierea naturala se zahariseste in timp. In plus, niste prieteni apicultori mi-au spus ca mierea poate fi testata in apa. Daca ea se depune pe fundul paharului inseamna ca e naturala. Cea care contine alte adaosuri se dizvolva imediat, nu se scufunda.

Succes!

| DumitrescuClaudiu a răspuns:

Mierea naturala este cea nu se absoarbe pe servetel. Cea care are in adaos apa va face asta. Cineva spunea cu bula de aer si chiar asa este. Bula de aer poate arata daca mierea este sau nu naturala. Acum daca vrei rezultate concrete, o analizezi la un laborator, insa cateva dovezi mentionate pe aici cred ca sunt suficiente.