In primul rand trebuie sa pui mult zahar in spuma, cel putin 50 de grame de fiecare albus. Spuma batuta fara mila, pana devine lucioasa si tare, cam un sfert de ora. Si la copt e toata smecheria, le coci la foc mic, cu usa de la cuptor deschisa cam de un lat de palma... de fapt le usuci. Vreo doua ore.
Mie imi reusesc foarte bine, fac si foi de bezea pentru torturi... exquisite!
Buna, exact asa se fac bezelele! Iar eu mai puneam in tava, hartie de copt sa nu se prinda de tava, ca apoi eram nevoita sa le desprind cu un cutit si se sfaramau. Asa cu hartia de copt de desubtul bezelelor, nu se mai prind deloc de tava!
Da, n-am pomenit de hartia de copt dar si eu o folosesc la orice.
Chiar si la drob
E bine atunci. Nu-i nimic, am pomenit eu. Ne ajutam unii pe altii.
Nu ma prea pricep la chestii de copt, mai mult maicamea dar sper sa te ajute:
http://www.culinar.ro/....../201/1706/
http://www.romanialibera.ro/......98794.html
http://www.zeelandia.ro/recipes/retete-cofetarie