Salut Naty2004,
Eu, am făcut niște biscuiți...
Ingrediente: (pentru 30 biscuiți)
-2 ouă
- 300 g făină
-200 g zahăr tos
-1 pliculeț de zahăr vanilat
-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
Se amestetecă ingredientele, apoi se pun la cuptor până se rumenesc puțin. Mie mi-au ieșit foarte gustoase! Le poți pune în forme diferite! Sper că te-am ajutat! Poftă bună!
Mulțumesc,
Buna
Uite cum fac eu :
Cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat.
Pprepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ceolofan pregatit.
Tai bucati de celofan, si pui compozitie pe celofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc,, ultsucces
Daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat ori bilute.
O zi buna
Budinca la pahar.
Ingrediente: praf de budinca de vanilie, lapte, stafide, dulceata sau natur /gem copot de visine sau de cirese (pentru adulti poate fi si visine de la visinata), fara samburi.
Preparare: budinca o prepari conform instructiunilor date pe pachet, amesteci stafide in ea si o torni in pahare (de preferat in pahare de sticla, cu talpa). Lasi sa raceasca la temperatura camerei, dupa care pui deasupra visinele /ciresele cu siropul lor impreuna.
Le pui la frigider, se serveste la rece, eventual cu frisca deasupra pentru ornament.
Pofta buna!
Ai putea face Gogosele de post cu lingura, chiar din astea am facut ieri seara. Mi-au iesit cam 35 de bucati dintr-o compozitie de:
- 200 gr faina
- 2 linguri zahar
- 1 lingura praf de copt
- arome (eu am pus un plic zahar vanilat si coaja de la o lamaie rasa)
- 250 ml apa plata
- un varf de cutit de sare
- miere sau zahar pudra
Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc pentru a se pune zaharul, praful de copt, aromele, sarea si se amesteca. Se adauga in compozitie apa treptat pentru a nu se forma cocoloase, se amesteca bine cu lingura sau cu mixerul. Trebuie sa obtii un aluat mai gros decat cel al clatitelor.
Intr-o tigaie pui uleiul la incins. Cand s-a incins (sfaraie, daca e ulei bun ) uleiul, pui cu o lingura mare din amestecul pentru gogosi putin, si lasi sa se prajeasca. Eu am format la inceput cu lingura si mi-a fost mai usor sa le adaug cu lingurita . Trebuie sa ai grija sa nu se arda, sa fie facut la foc mic! Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie pentru a scoate surplusul de ulei din ele.
La final eu am impartit gogosile, intr-un bol am pus gogosile care urmau sa fie pudrate cu zahar si cealalta jumate sa torn miere peste.
Reteta asta o fac si grecii, ei numesc aceste gogosi, Loukoumades
Sa ai pofta!
Poţi încerca a doua reţetă de aici http://amoraws.ro/2014/10/2-retete-cu-dovleac-raw-si-cu-foc/
Şi poţi să faci tot felul de modificări, combinaţii interesante, să te joci cu alimentele şi cantităţile, să adaugi diverse fructe, seminţe, alune, nuci, să improvizezi la greu şi tot o să-ţi iasă o bunătate de plăcintă. Gustoasă, uşoară, rapidă şi hrănitoare.
Sau poţi să faci o îngheţată din banane.
Pui în congelator banane curăţate şi apoi faci o pastă fină din ele cu ajutorul unui blender. Şi, la fel, poţi adăuga diverse fructe şi nuci, ca touch-ul tău artistic şi, voilà!, o îngheţată delicioasă şi sănătoasă!
Poftă bună! :)
Bezele?
Ingrediente:
– 4 albusuri
– un praf de sare
– 225 g. zahar tos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 110 grade C (foc foarte mic)
Puneti albusurile intr-un bol mare (cu cat bolul e mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari) si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu telul sau mixerul.
Adaugati un praf de sare si continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
Adaugati doua linguri de zahar, "in ploaie", continuand sa bateti pana cand acesta se dizolva. Puneti inca doua linguri de zahar si procedati la fel pana cand folositi tot zaharul. E foarte important ca zaharul sa se dizolve complet inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar!
La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa (daca rasturnati vasul, compozitia nu va curge).
Puneti compozitia de bezea intr-un sprit prevazut cu forma de stea mare. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza mici bezele. Daca nu aveti sprit, puneti mici gramajoare cu lingurita
4 oua mari la temperatura camerei
270 gr zahar
180 gr unt nesarat, topit
115 ml ulei de masline extravirgin
150 ml lapte
vanilie sau esenta de vanilie
400 gr faina
1 1/2 lingurite praf de copt
putina sare
coaja rasa de la doua lamai
coaja rasa de la doua portocale (eu am folosit doar coaja de lamai, naveam portocale)
600 gr coacaze negre/ afine/ struguri mici/fructe acrisoare
Reteta e din cartea "Cu Jamie in Italia" unde se regaseste sub denumirea de "Tarta Nadei" si in prepararea ei sunt folositi niste struguri negri mici si dulci (fragola) care cica se gasesc prin Toscana, dar spune ca pot fi folosite si afine.
Eu, cum n-am struguri din aceea si nici nu e sezonul afinelor am folosit ce aveam prin gradina, adica coacaze negre. Prajitura e divina, un blat pufos, usor umed, ce se topeste in gura si se imbina fantastic cu fructele acrisoare.
Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de prajitura.
Bateti ouale si zaharul timp de 3 minute, pana se albesc si se ingroasa, apoi adaugati untul topit, uleiul de masline, laptele si vanilia.
Amestecati bine, apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Adaugati coaja de lamaie si portocala si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Puneti aluatul deoparte 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din cantitatea de coacaze/afine/struguri, puneti aluatul in forma si neteziti suprafata cu o spatula.
Puneti forma in cuptorul incins si coaceti-o 15 minute, apoi scoateti-o si presarati restul de fructe pe care le impingeti usor in aluat, apoi dati prajitura la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o. Cand e rece se taie felii. Daca fructele sunt mai acrisoare presarati deasupra zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.
Serviti prajitura pufoasa cu fructe dupa ce s-a racit.
Am o rețetă de negresă super simplă pentru tine!
Ingrediente:
•1 ou
•1 cană de zahăr
•2 căni de făină
•1/2 cană de ulei
•1 cană de lapte
•2 linguri de cacao
•3 linguri de gem
•1 linguriță de bicarbonat de sodiu nestins
Pui toate ingredientele într-un bol şi le amesteci. Compoziția de toarnă într-o tavă repetată cu ulei sau cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor aproximativ 35 de minute la 180°.
Dacă vrei, poți dubla cantitățile!
Sper că ți-am fost de ajutor!
DaciaRomania întreabă: