Uite una simpla de tot si foarte racoritoare:
1 borcan mare (800g) de iaurt;
11 linguri de zahar;
1 plic zahar vanilat (pudra de la DrOetker folosesc eu);
zeama de la o lamaie.
Le amesteci pe toate, le pui in cupe la congelator si gata. E delicioasa si, daca vrei, poti pune pe deasupra, cand o servesti, topping...de caramel, de capsune, de ce vrei tu.
@giuly: reteta data de tine e diferita de-a mea. Iar pe a mea, e absolut exclus s-o gresesti. Da-o naibii de treaba! Chiar sa nu fii in stare sa invarti de cateva ori o lingura intr-un castron?
Inghetata cu ciocolata
Ingrediente: 6 galbenusuri, 300 gr. zahar, 1 l de lapte, 100 gr. ciocolata, vanilie
Preparare: Fierb laptele si vanilia, acopar oala si o iau de pe foc. Separat, frec galbenusurile si zaharul, adaug ciocolata muiata ca o lingura de apa caldutza si continui sa o frec in acelasi sens. Apoi adaug lapte, putin cate putin. Fara sa ma opresc din a mesteca, pun oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul s-o iei de pe foc. O lasi putin sa se raceasca dupa care o bagi la frigider.
Iti spun eu una super usoara pe care o fac si eu:
6 albusuri
6 ling. de zahar (depinde cat de dulce este)
6 ling. de iaurt (smantana)
3-4 ling. de cacao
Se bat albusurile spuma(cu un praf de sare), se adauga zahaul treptat si apoi iaurtul. Se bate bine, apoi o parte din compozitie se pune in alt castron si se amesteca cu cacaua. Apoi se pun in forme, prima data partea alba apoi partea cu cacao si se amesteca putin pentru a arata mai bine. Se adauga la congelator timp de 2-3 ore. Ca sa fie mai gustoase adaugi si niste zahar vanilat, iar atunci cand o ornezi poti pune frisca si fructe (dar atunci cand o servesti). Sper sa-ti fie de folos