Pui 250-300 ml de apa in ibric si il lasi sa fiarba. cand clocoteste, pui 2 lingurite de cafea si 2 de zahar. daca o vrei mai dulce, poti pune mai mult zahar. astepti putin sa se umfle, dar ai grija sa nu dea in foc. sper ca te-am ajutat.
La o cana de apa fiarta in clocot pui doua lingurite cu varf de cafea si doua rase de zahar dupa care o acoperi si o lasi 5 min. Apoi mesteci in ea si dupa ce se mai lasa zatul poti sa o servesti cu toata increderea.Deci dupa ce fierbe apa in clocot stingi focul si pui repede cafeaua si zaharul iar apoi capacul.Tot secretul consta in aburul care se face in interior iar toata aroma din cafea iese in apa nu se pierde in aer prin evaporare.Sa ai pofta.
Pui intr-un ibric aprox 300 ml de apa si il lasi sa fiarba la foc mare. Dupa ce a inceput apa sa dea in clocot iei ibricul de pe foc si adaugi 2 lingurite de cafea si doua de zahar dupa care amesteci.Pui ibricul inapoi pe foc, dar de data aceasta focul trebuie sa fie dat la minim ca sa nu dea pe afara cafeaua.Il lasi sa fiarba inca 1 minut, maxim 1 jumatate supa care iei ibricul de pe foc.Torni cafeaua in cana de cafea si poti sa sevesti cafeaua cu niste fursecuri cu ciocolata sau cu fursecuri simple. Daca vrei poti sa bei cafeaua si apoi sa mananci o ciocolata cu menta 'After Eight' care se mananca dupa ceai si cafea.
Eu cand fac la ibric(sau direct in cana ) pun 2 lingurite de cafea si una de zahar la o ceasca de apa (cam 200 ml). Nu mai fierb. Dar conteaza foarte mult ce cafea folosesti.Eu prefer Lavazza sau cafeaua de la Florian. Si e mult mai buna la presou.
OK inca o intrebare mica, pot sa nu pun zahar deloc? Nu-mi place cafeaua indulcita.
Buna!
2 cani de 150 ml de apa se fierb impreuna cu 3 lingurite de zahar.
Cand apa fierbe se da deoparte ibricul si se adauga patru lingurite pline de cafea macinata.
Se da in clocot cu grija, fara sa dai pe aragaz si se servesti in felul urmator:
o cana cu doua trei lingurite de lapte peste care se toarna cafeaua, apoi pui putina frisca la tub si servesti.
Te pup, Sarbatori fericite!
Cauta o cafea turceasca buna si apoi fa asa: pune 2 lingurite de cafea intr-o ceasca (de aprox. 100 ml) si toarna peste ea apa fierbinte. Lasa un minut sa cada putin zatul si apoi pune jumatate de ligurita de miere. Sau serveste-o ca atare, daca bei neindulcit. Dar inainte de a o consuma, amesteca putin cu lingurita - chiar daca n-ai pus nimic de indulcit.
Reteta este relativ simpla. Pui o cana de apa la fiert si in momentul in care da in clocot adaugi 2 lingurite de cafea naturala, dupa care stingi focul si acoperi recipientul pentru a pastra aromele. Daca nu iti place cafeaua indulcita, o poti servi si fara zahar. Sau poti sa gusti bomboanele de cafea Kopiko :)
http://kopiko.ro/
anonim_4396 întreabă: