| amnesia5sos a întrebat:

De o vreme clatitele imi ies destul de tari si uscate. Respect mereu reteta. Tin sa mentionez ca folosesc lapte UHT de la Pilos. Oare laptele este problema sau faptul ca fac clatitele chiar dupa ce termin aluatul? Daca da, cat trebuie sa las aluatul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu din cauza ca faci dupa ce termini aluatul. La clatite se pune si un pic de apa, pentru ca la coacere sa eliminine surplusul. Daca nu punem apa, elimina din lapte si raman clatitele uscate.de asemenea se coace mai putin.Lasam clatta in tigaie doar pana ce se desprinde si apoi o controlam cu oo furculita de exemplu si daca e rumenita, o intoarcem imediat.Nu lasam clatita sa stea prea mult la foc mare. Daca aragazul are foc puternic, inchipuie-ti ca se coace cam tare si imediat.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu cumva faci compozitia prea groasa? Cand vorbesti de aluat asa se intelege.Se pune lapte dar si putin sifon sau apa minerala.Cate oua folosesti?

| amnesia5sos explică (pentru darrio2007):

3 oua.

| darrio2007 a răspuns (pentru amnesia5sos):

Micsoreaza cantitatea de faina.Sa nu iasa prea groasa compozitia.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, faci o cocă prea "groasă"/consistentă ori foloseşti o făină prea "uscată" ( cu conţinut mare de cenuşă )...


Toate cele bune.