Dap, are ceva mai multa fructoza decat glucoza. Dar daca te feresti de zahar, e la fel de daunator ca zaharul din comert. De ex. un pahar de suc de portocale, stors proaspat, are tot atata zahar cat un pahar de Cola cu zahar.
Posibil sa aibă aceeași cantitate, însă vorbim totuși de două tipuri de zaharuri total diferite, iar impactul nu este același.
Sursa sau nu se pune. Nu-mi cita radio sant! Sau websiteuri conspirationiste ca gandeste.org si cunoastelumea.ro
Este la fel, pentru ca este zahar produs de plante, in ambele cazuri sau in toate cazurile, zaharul este produs de plante.
Nu face omul zahar, nu fac albinele sau mai stiu eu cine zahar.
Sint ceva insecte care produc ele zahar, dar nu-i folosit. A si sa nu uit, mai produc zahar si mamiferele, in lapte avem zahar, lactoza este un zahar, dar nu il extrage nimeni din lapte, nu este economic, eficient.
Singura sursa de zahar sunt plantele, ele produc, is capabile de asemenea performata. Omul ia zaharul din trestie, sfecla, arbori.Insectele si unele pasari il iau din florile plantelor.
Ce difera? Cita apa are fiecare.Cel scos de om are cel mai mic continut de apa, este asa pentru ca sa fie mai concentrat, loc mai mic pentru depozitare etc.
Ca idee zaharul din plante este 50% glucoza si 50% fructoza. Ca urmare, ca este miere de la albine, ca este sirop de la arbori, ca este zahar de trestie, sflecla, toate au la fel 50/50, pentru ca este extras din plante si este lasat exact asa, doar apa este scoasa, mai mult sau mai putin.
Nu am inteles bine fraza, ma refer la "fata de cel adaugat" cel adaugat unde sau de cine, ce ai vrut sa spui cu cel adaugat?
Zaharul cu cit are mai multa apa cu atit este mai diluat.Omul la facut uscat cum am spus, sa aiba loc de depozitare, sa nu torni intr-o mincare un borcan de miere, pui un virf de lingurita cam despre asta este vorba.
Am vazut o faza tare de tot, pe Facebook, mi-a trimis un prieten, ceva din RO de la TV, nu mai stiu ce post de TV, scrie pe acel video, un invitat, nu stiu daca e doctor, dar pare ca despre sanatate era vorba, spune respectivu la un mom dat, daca consumi fructe, nu stiu dupa masa, sau inainte, faci ciroza. Si explica el asta e de cascadorii plinsului, explica ca zaharul din fructe ajuns in organism se face tuica, se face alcool ba am cazut jos, respectivu era in varsta, dar sa mai apari si la TV sa spui asemenea cum sa le zic, ceva galactic, sau universal, asa ceva nu auzi niciodata in viata
Auzi zaharul in intestine se face tuica, apoi trece in sange si faci ciroza la ficat
Asa ca atentie, sa nu cumva sa pui gura pe fructe, aruncale, sau sa bei suc, sau orice are zahar, faci ciroza, sau te opreste politia si gaseste ca ai alcool in sange mori, mori, acu inteleg si eu de ce RO se afla in prapastie, pai cu cine sa faci ceva in tara aia, cu astfel de invidizi?
Sa vedeti si voi, aia cu televiziunile pe cine invita, sau aia habarnistii ce tupeu au sa apara la tv, cu basme e putin spus cu asemenea anomalii.
Oamenii astia respira aerul planetei degeaba, pacat ca au fost nascuti
Nu te lua dupa prostii care spun ca nu e cu nimic diferit, un alt prost o mai aseamana si cu mierea
Iti spun eu, zaharul procesat si cel din fruncte e o diferenta intre ele de la cer la pamant! Consuma fructe multe si zahar procesat cat mai putin!
Da, este diferit.
Zaharul din fructe este in mare parte din fructoză. Nu poți compara acest tip de glucid față de cel adăugat. Dacă prin zaharul adăugat, te referi de exemplu la cel din băuturile carbogazoase acela este procesat si rafinat si deseori in combinație cu alți substituenți ai acestuia cu dublă putere de îndulcire. Ca o concluzie, ^zahărul din fructe^ este total diferit, acesta aduce doar beneficii organismului uman.