| CattanyMihai778 a întrebat:

Salut,fac paine de casa reteta simpla:apa, faina650, sare,drojdie,cuptorul coace bine, painea iese rumena si interiorul facut bine. Problema este ca in doua -trei zile interiorul painii incepe sa fie lipicios un pic cleios, incepe sa si prinda miros, aveti idee de ce si ce pot face? Deci nu vreau sa pun conservant in faina...

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tii focul prea mare la cuptor si se coace repede pe dinafara. Inauntru nu o mai patrunde. Sau faci aluatul prea moale.

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca nu-i coapta suficient, de aceea ramane cleioasa in mijloc.
Tocmai ca-i rumena la interior, poate focul este prea iute si se coace la interior, dar miezul ramane necopt.
Tine-o la foc mai moale, pe o perioada mai lunga, ca sa se coaca si interiorul sau.
Incearca sa nu mai faci paine rotunda, formeaz-o gen franzela, care nu va mai avea mult miez, fiind mult mai sanatoasa asa, ca are mai multa coaja, iar miezul se va coace intotdeauna.
Si eu fac paine in casa de ani de zile si am adoptat metoda "franzela" pentru ca nu riscam niciodata sa ramanem cu miezul necopt, in plus, ne place coaja crocanta.

| ziftode a răspuns:

O bagi in congelator tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu creste cum trebuie. Cum amesteci ingredientele, in ce ordine, si cum o lasi sa creasca?
Si zahar nu pui in drojdie? putin ulei? nu?
Cum e reteta ta pas cu pas si ce fel de cuptor ai? cat o lasi sa creasca?