Buna!
O prajitura simpla dar gustoasa!
COCOSANA
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupra apoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Freci bine si pui deasupra.
Pandispan cu cirese:
Ingrediente:
- 150 g. unt
- 150 g. zahar tos- 6 oua
- 120 g. zahar pudra
- 120 g. faina
- 1 lingura rom sau zeama de lamaie
- 1 kg. cirese sau visine
Mod de preparare:
Ungeti bine cu untul moale, tinut din timp la temperatura camerei, o tava de aprox. 25/40 cm. Presarati zaharul pudra, cat mai uniform.
Spalati bine ciresele si scoateti-le samburii; asezati fructele deasupra, si incercati sa nu le amestecati cu zaharul. Dati tava la cuptor, la foc mediu (175 grade C) pentru cca. 25 de minute (in acest timp, fructele se inmoaie si se zvanta deasupra). Scoateti apoi tava din cuptor si lasati-o 5 minute sa se racoreasca.
Intre timp, pregatiti o compozitie de pandispan: separati ouale; bateti albusurile bine, adaugati zaharul tos si rom sau zeama de lamaie si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare.
Puneti, pe rand, galbenusurile peste spuma de albus, si amestecati usor, cu o spatula, nu cu mixerul!
Turnati toata faina, amestecand prin rasturnare (cernuta in prealabil), pentru a incorpora faina.
Turnati compozitia peste fructele racorite, de la cuptor, nivelati bine si coaceti la foc potrivit (180 grade C) timp de cca. 30 de minute.
Lasati prajitura la racit si apoi rasturnati-o pe un platou (nu va ingrijorati daca unele fructe o iau la vale, le asezati frumos la locurile lor, apasand usor).
PRAJITURA "FULG DE NEA"
Blat:5 galbenusuri, 180g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 200 g faina, 8 g praf de copt, 10 linguri apa.
Crema:250 g margarina Rama sa fie, 350ml lapte, 100g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, putina esenta de rom.
Glazura:5 albusuri, 200g zahar, nuca de cocos sau ciocolata alba.
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.
Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine.
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.
Uite un site http://www.laurasava.ro/......deserturi/
Aici ai destule prajituri de unde sa alegi.
Buna!
De ce mi-ai copiat raspunsul acesta pe care l-am dat altcuiva?
Acest raspuns a fost dat de mine, nu de tine.
Pot sa stiu de ce?
Nu era mai simplu, sa cauti tu cu manuta ta sa scrii, decat sa-mi copiezi raspunsul, ce-ar fi sa-ti copiez si eu un raspuns de-al tau?
Pa!
Nici tie nu-ti convine cand cineva iti copiaza raspunsul?
Imi pare rau dar am raspuns ianinte ta, nu am copiat raspunsul tau, nu as avea cum sa il copii. Aceasta prajitura o face de obicei mama de craciun. Imi pare rau.
Buna!
Am inteles, dar exact asa mi-ai copiat raspunsul cu buna, o prajitura simpla si gustoasa,si nu-mi spune ca nu stii sa dai COPY&PASTE,ca nu te cred, fara suparare, dar mi-ai bagat o minciuna foarte mare, mai bine ai recunoaste ca ai dat copy paste si gata.
Si oricum, vad ca ai dat copy paste si la fulg de nea, tot de la mine, deci...
Pa, pa!
Ma bucur ca mi-ai raspuns la ce te-am intrebat...
Bună!
Vezi DIVERSE reţete pe următoarele site-uri :
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.secretulprajiturilor.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/
http://retete-carmen.com/retete-prajituri/
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Prajituri_--s18/
http://www.crestinortodox.ro/retete-post/retete-prajituri/
Toate cele bune şi Sărbători Fericite!
Buna!
Anul acesta de Craciun, noi pregatim asa:
COCOSANA
Blat:6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3-4 linguri cacao, 6 linguri ulei, bicarbonat.
Crema:4 linguri de faina se amesteca cu 1/4 l lapte, 150 g de zahar, se pune la foc adaugandu-se 100 g nuca de cocos.
Se fierbe pana se ingroasa asa ca o budinca.Cand este gata si rece se amesteca cu 200 g de unt.
Crema asta o pui deasupra apoi glazura:
200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri apa fiarta.
Freci bine si pui deasupra.
Apoi, PRAJITURA RIGO JANCSI
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/prajitura-rigo-jancsi/
De pe blogul Laurei Sava.
Si in final, optez pentru PRAJITURELE LEMON SQUARES
http://www.laurasava.ro/2008/05/26/lemon-squares/
Tot de pe blogul dansei.
Te pup si iti urez Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Te pup!