Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.jamilacuisine.ro/fursecuri-spritate-reteta-video/
http://www.lalena.ro/retete-biscuiti.html
https://www.youtube.com/watch?v=jnC4mnDACnI
http://www.laurasava.ro/......u-craciun/
Toate cele bune.
Fursecuri de ciocolata
100 g ciocolata menaj
120 g faina
un ou
1/2 lingurita de esenta de vanilie
60 gr de unt
55 gr de zahar
15 gr de cacao amara
1 varf de cutit de drojdie uscata
sare
Marunteste ciocolata si topeste-o, la foc mic, intr-o creticioara, cu 50 gr de unt, amestecand bine.
Ia craticioara de pe foc, adauga zaharul si continua sa amesteci cateva minute, ca sa se dizolve, apoi incorporeaza oul si esenta de vanilie.
Amesteca 110 gr de faina, cacaua, drojdia, putina sare si cerne-le. Toarna amestecul peste compozitia de ciocolata si omogenizeaza.
Unge si tapeteaza o tava cu untul si faina ramase. Ia cu ajutorul unei linguri din compozitie si modeleaza bilute mici, apoi tavaleste-le prin zahar pudra.Scutura zaharul in exces si asaza-le in tava acoperita cu hartie de copt, pastrand intre ele o distanta de 2-3 cm.
Coace-le 20 de minute in cuptorul incins pana cand suprafata s-a intarit si incepe sa se crape. Lasa-le cateva minute sa se racoreasca. Cu ajutorul unei palete, scoate-le din tava si pune-le pe un gratar sa se raceasca.
Astea le-am facut si sunt bune crocante. Daca as fi in locul tau as mai pune un pic de faina.Atunci cand sunt in cuptor se topesc.Asa ca mai pune faina.
Buna daca ai migdale/poti cumpara poti face pricomigdale. Sunt foarte bune.Iti las reteta:
Migdale uscate 300 g
Oua 1 buc
Zahar 150 g eu am pus zahar brun, puteti folosi orice altceva pentru a le indulci
Esenta de vanilie 1 buc
preparare:
Turnati apa clocotita peste migdale, lasati 2-3 min - apoi scurgeti si le curatati de pielita (oparite se curata mult mai usor).
Le maruntiti bine intr-un blender sau masina de tocat.
Amestecati migdalele cu zaharul si zaharul/esenta de vanilie.
Oul il bateti putin si il adaugati la compozitia de migdale. Amestecati bine cu mainile toata compozitia, pana simtiti ca este lipicioasa.
Formati cu mainile bilute, le turtiti putin si astfel formati fursecurile. Le aranjati pe o tava unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt (recomand hartia).
Le tineti la cuptor 20-30 de min, pana se rumenesc usor.
Sper ca te-am ajutat! Funda?
RuxRuxi0843 întreabă: