Tort cu mere intregi (sau bucati):
Cureti merele (cam 6/7 depinde de tava)) si scobesti putin casuta cu samburi. In locul gol pui dulceata. Ungi tava de tort cu o lingura de unt si peste el presari un strat de zahar( cam 200 grame). Bagi tava la cuptor sa se caramelize putin zaharul. Scoti tava si asezi merele in tava peste zaharul caramelizat si o mai dai putin la cuptor sa se moaie merele. Albusurile batute spuma, amestecate cu galbenusurile (4-6 oua), zaharul (4-6 linguri), faina (4-6 linguri), prafurile (1 de copt si 1 de vanilie) se toarna peste merele din tava. Se coace, se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe o farfurie sau forma de tort. Merele ajung deasupra si se poate pune peste ele frisca!
Bună!
Vezi diverse reţete/idei la linkul :
https://www.google.ro/? gws_rd=ssl#q=retete+salate
https://www.google.ro/? gws_rd=ssl#q=retete+chec
https://www.google.ro/? gws_rd=ssl#q=retete+tort
Toate cele bune.
KDily întreabă: