tortellini umplute cu branza 300 g.,
sare iodata
apa
ulei de floarea soarelui
ingrediente pentru garnitura de spanac:
spanac congelat 300 g.,
ceapa verde 1 legatura,
usturoi verde 1 legatura,
amidon 2 linguri,
smantana 3 linguri,
ulei de floarea soarelui,
sare iodata
ingrediente pentru garnitura de ciuperci
ciuperci pleutorus 500g.,
ceapa verde 2 legaturi
usturoi verde 1 legatura,
sare iodata,
boia de ardei dulce,
zacusca 2 linguri.
Mod de preparare tortelinii cu spanac branza si ciuperci :
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Spanacul dezghetat se toaca marunt.
Intr-o craticioara se pun la calit in ulei cu putina apa, o parte din ceapa si usturoi. Dupa ce s-a inmuiat se adauga spanacul si se lasa sa dea un clocot. Amidonul se desface in smantana si putina apa rece, se adauga la spanac si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 3 minute pana se ingroasa sosul.
Intr-un vas wok se pune la calit restul de ceapa si usturoi. Intre timp ciupercile se curata si se taie julienne. Se adauga la amestecul de ceapa, se asezoneza de sare si boia apoi se lasa sa fiarba acoperit cca. 15 minute. Se completeaza cu apa daca e nevoie, cat sa nu se arda. La final se adauga zacusa si se mai lasa sa da un clocot.
Intre timp se pune la fiert apa cu putina sare pentru tortellini. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara si se presara putin ulei peste ele sa nu se lipeasca.
La acest fel de mancare nu aveti nevoie de salata. Pofta buna!
Funda?
Tortellini cu sos de iaurt si sunca:
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
250 g tortellini
100 g cascaval
200 g sunculita
300 g iaurt degresat
1 lingurita smantana
1 lingurita mustar
sare
piper
granule usturoi(facultativ)
Mod de preparare:
Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot).
Sunculita se taie cubulete si se pune la prajit.
Cascavalul se rade.
Mustarul se amesteca cu smantana si eventual usturoiul. Se adauga sare si piper apoi sunculita prajita si cascavalul ras. Se pune sosul pe foc sa se incalzeasca putin ( nu dati in clocot ca se taie ca si maioneza)
Pastele fierte se strecoara si se adauga peste sosul incalzit. Se amesteca si se poate servi.
Pofta buna!
Funfa?
Se pot face tortelini umpluti cu spanac si urda sau tortelini cu carne:putin muschi de porc si putin piept de pui fierte apoi putina mortadela.Se baga la blender si se fac ca o pasta. Apoi adaugi putin parmezan, 1 ou, putin piper, sare, patrunjel verde si foarte putina nuca moscata pentru ca asta are un gust tare.