Un fel de mancare ce se poate face in 10 minute este mancarea de mazare.
Se cumpara mazarea fiarta in borcane sau cutii.
Se caleste o ceapa maricica (taiata cum o vrei,adica sau marunt sau solzi/feliute)iar cand ceapa sticleste se adauga o lingura de bulion,eventual si ardei taiati fasii(daca ai la data asta).Se pune mazarea cu zeama cu tot peste ceapa calita cu bulion (este bine sa gusti continutul conservei inainte sa-l torni in cratita,ca nu se stie niciodata...). Daca ai si niste carnati...e si mai bine,ii prajesti in bucati mici, cat inghiti o data si apoi pui ceapa la calit peste ei.
La sfarsit amesteci o lingura cu varf de faina cu un pahar de apa rece(amesteci bine sa nu se faca cocoloase,daca se fac, treci continutul printr-o strecuratoare, apa se toarna treptat peste faina) si torni peste mancare, ca sa se ingroase sosullasand sa mai dea in cateva clocote.
Se serveste cu marar verde sau uscat presarat deasupra. Daca iti place poti pune si usturoi, 2-3 catei.
PS. Mi-a placut chestia cu "cartofii natur"!
Maaare inginerie!
Si daca tot sti sa fierbi niste cartofi, poti face o salata orientala, in care pui cartofii fierti si taiati felii, o ceapa taiata pestisori/solzisori, 2-3 castraveti murati taiati feliute, masline(daca ai), 1-2 oua fierte tari taiate felii. Aici nu se pune carne. Acesta salata se poate servi si langa carnea prajita si simpla.
Se face un sos din putina apa calda(o lingura), otet si ulei dupa gust, sare si se toarna peste slata orientala cat sunt cartofii calzi (se poate si cand sunt reci, dar cand sunt calzi absorb mai repede sosul turnat peste ei si este mai buna).
Dupa nume cred ca esti baiat!
Bravo tie pentru ce vrei sa faci. Si sa stii tu ca...cei mai buni bucatari sunt barbatii!
Pe blogul meu gasesti si retete usoare care nu necesita cuptorul http://mihaelaskitchen.blogspot.gr/
Bună!
Vezi diverse reţete ( şi o alegi pe cea care ţi se pare mai uşoară ) la linkul :
http://www.divahair.ro/culinar/retete/mancaruri-simple-si-rapide
http://www.petitchef.ro/tags/retete/mancaruri-simple
http://www.petitchef.ro/tags/retete/mancaruri-simple
http://www.e-retete.ro/retete-simple
http://retetediete.blogspot.ro/
http://www.retete-mancare.com/tag/retete-simple
http://www.retete-istete.ro/
http://www.teoskitchen.ro/
http://retetesimple.blogspot.ro/
Toate cele bune.
LInte / naut; salata de morcov/varza/ mere /sfecla cu ulei de masline 1 lingurita si cu mirodenii.
Buna! Uite o reteta:Mini tarte cu dovleac, ceapa si branza de capra
Niste tarte numai bune pentru orice sarbatoare sau gustare, destul de usor de facut. Daca nu aveti vreme sa modelati crustele astea mititele, puteti sa ramaneti la varianta de biscuite, rotund/patrat/dreptunghiular etc. Eu as opta, totusi, pentru varianta de mini tarte.
Pentru branza de capra am facut un amestec din: boabe de piper verde, tarhon, chimion, oregano, boia si chili (iute rau!), 1/2 lingurita din fiecare ingredient, zdrobite bine de tot in mojar. Am tavalit branza prin amestecul asta, am invelit-o in hartie, apoi in folie de aluminiu si am dat-o la frigider pana am pregatit restul.
Pentru aluat: 70 g faina integrala, 50 g tarate, 20 g seminte de in, 80 g unt rece, 2 linguri lapte rece, un praf de sare. Untul taiat cuburi se framanta cu ingredientele uscate pana la obtinerea unui aluat sfaramicios, apoi se adauga laptele si se pune bila de aluat la frigider pentru cel putin 30 de minute, invelita in folie de plastic. Se intinde si se decupeaza cercuri pentru mini tarte. Se coc in formele unse cu ulei sau cu unt, 10 minute cu boabe de fasole/linte, ce aveti prin casa, la 190 - 200 de grade, apoi alte 10 - 15 minute fara boabe, la 175 - 180 de grade. Desigur, adaptati temperatura si timpul de coacere la cuptorul personal.
Pentru umplutura: 300 g dovleac, 200 g ceapa rosie, 80 g sunca afumata, preferabil de casa. Dovleacul taiat cubulete mici l-am copt impreuna cu sunca taiata fasii, condimentate cu boia, piper si cimbru (n-a fost nevoie de sare si grasime pentru ca a fost sunca suficient de sarata si a lasat si grasime). Se mai intorc cu paleta de cate ori e necesar, se coc la temperatura mare, 240 de grade la cuptorul meu, pana se rumenesc frumos. Dovleacul trebuie sa fie usor inmuiat, dar sa-si pastreze din textura. La fel am procedat cu ceapa rosie (taiata pestisori), doar ca am sarat-o lejer, am presarat-o cu boia si am masat-o cu ulei, o lingura de ulei de floarea soarelui e suficienta. Ideea e sa fie rasfirate legumele in tava si e preferabil sa fie coapte separat, ca sa-si pastreze culoarea.
Tartele sunt bune si reci, si calde, in opinia mea. Asamblarea o face fiecare dupa preferinte, eu am pus mai intai dovleac + sunca, ceapa, felia de branza si castravetele. Nu e decor castravetele, desi contribuie simpatic la aspect. Nu merge fara castravete, completeaza bine gustul. In loc de dovleac, n-ar fi rele cu ciuperci, ori cu fasole, poate o pasta de linte, pasta de masline mai nesarate, o crema de ardei copt sau mai stiu eu ce. Ceapa coapta nu prea are de ce sa lipseasca. Imaginati-va numai si vedeti ce combinatii faine rezulta .
Desert: pancakes. Clatite americane.
450g faina
2 pliculete praf de copt
Un praf mic de sare
3 oua
6 linguri cu varf zahar tos
450ml lapte
3 lingurite margarina sau unt
Dulceata de zmeura si frisca pentru ornat si servit (se poate servi acest desert cu orice alt gem, ciocolata sau mai stiu eu ce topinguri sau crème, dar combinatia cu frisca si dulceata de zmeura este dementiala)
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 11 pancakes. Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.
Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, de aceasta data cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.
Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaiam, ca la clatitele clasice.
Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, eu am remarcat ca in momentul in care ar trebui intoarsa pe cealalta parte incep sa apara la suprafata bulbuci. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet.
CreamCaramel96 întreabă:
LisaJulie întreabă: