Lactoza este zahărul din laptele natural. Orice produs natural procesat și lipsit de componente este mai puțin bun.
Laptele normal este lapte de vacă care a fost pasteurizat, dar nu a fost supus tratamentului UHT (Ultra High Temperature). Laptele UHT a fost supus unui tratament de încălzire la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă scurtă de timp, ceea ce îi permite să fie păstrat la temperatura camerei timp de câteva luni. Laptele fără lactoză a fost tratat pentru a îndepărta lactoza, zaharul din lapte care poate provoca probleme digestive la unii oameni.
Nu există o singură răspuns care să fie "cea mai bună" opțiune, deoarece alegerile depind de nevoile și preferințele individuale. Unii oameni preferă să bea lapte normal pentru că are un gust mai natural și poate fi mai ușor de obținut în anumite părți ale lumii. Alții preferă laptele UHT pentru că are o durată de păstrare mai lungă și poate fi mai convenabil de transportat. Laptele fără lactoză poate fi o alegere bună pentru cei care au probleme digestive cauzate de lactoză sau pentru cei care urmează o dietă fără lactoză din diverse motive.
Byanka13 întreabă: