Salut!
Ingrediente
300 gr taietei lati (tagliatelle am folosit eu)
150 gr nuca
50 gr mac
3-4 linguri stafide (optional)
7-8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura unt (sau margarina pentru varianta de post)
Preparare
1. Se fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.
2. In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara.
3. Stafidele se pun la inmuiat cu putina apa calduta si un strop de rom sau coniac daca doriti.
4. Se scurg pastele de apa si se aseaza intr-un bol mare. Nu se trec sub jet de apa. Se adauga untul peste pastele fierbinti si se amesteca pana untul e topit.
5. Se adauga amestecul de nuca si mac. Se scurg stafidele de apa si se aduga si ele peste paste. Se amesteca bine si se serveste cald sau rece.
Sunt f. bune!
Funda?
Rumenesti o lingura de pesmet in ulei si tavalesti pastele fierte (in apa cu sare) prin el, pana se lipeste de ele... adaugi zahar, branza dulce sau dulceata. Cel mai bine merg preparate in felul asta pastele fusilli, dar cred ca e in regula sa faci asa orice fel de paste... ai grija sa nu fierbi prea mult fideaua!