Iti dau o reteta de tiramisu care se face super usor. Eu am incercat si a iesit si foarte bun.
Ai nevoie de piscoturi de la magazin, frisca, cafea, cacao.
Pregatesti cafeaua, apoi o lasi la racit. Dupa ce se raceste moi piscoturile rand pe rand, si le asezi pe un platou sau o tava, depinde in ce vrei sa le pui. dupa ce asezi primul strat, adaugi un strat de frisca( poti pune mai multa ca iese mai buna) apoi iar pui un strat de piscoturi muiate, apoi iar frisca, si tot asa pana termini piscoturile (de obicei se pun 2-3 straturi de piscoturi).
La sfarsit cerni niste cacao peste frisca si lasi 2-3 ore la frigider.
! Piscoturile nu le muia tare, ca vei manca cafea cu lapte. Trece-le foarte repede prin cafea!
Succes!
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau poţi alege una din reţetele de la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/tiramisu
http://www.barbatlacratita.ro/2012/02/tiramisu-cu-mascarpone.html
http://www.culinar.ro/......-italiana/
http://gastronomie.ele.ro/......--r50.html
http://www.bucataras.ro/retete/tiramisu-reteta-originala-10679.html
http://www.teoskitchen.ro/2007/12/tiramisu.html
http://gourmandine.ro/retete-torturi/tiramisu/
http://www.lalena.ro/72-reteta-Tiramisu.html
http://www.adihadean.ro/2010/12/tiramisu-3/
http://www.boromir.ro/retete/4/tiramisu
Toate cele bune.
Buna!
Aceasta reteta de TIRAMISU pe care eu ti-o voi da este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante!
Ingriedente:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Se bate frisca.
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.Crema se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Pofta mare!
Pa, pa!
Ciao. Uite reţeta mea, fotografiată pas cu pas: http://reteteindraznete.blogspot.ro/2013/02/tiramisu.html
Baftă.
4 oua, un pachet de piscoturi (Savoiardi), 2 cutii Mascarpone, 2 pliculete zahar vanilinat, 100 gr zahar, cafea, lichior (sau coniac)si cacao. Cafeaua o faci prima. Pui 3 cani de apa in ibric si o faci cat vrei tu de tare. Eu am folosit cafea Lavazza (ca e mai tare la gust) dar poti folosi fix ce cafea vrei. Deci cum am spus faci cafeaua si o lasi la racit (trebuie sa fie rece cand o vei folosi). Apoi separi galbenusurile de albusuri (le pui in castroane separate, castroane cu gat inalt sa poti sa mixezi). Si peste galbenusuri pui cam 80 gr de zahar (din cele 100 de gr), mixezi bine bine, apoi pui cele 2 pliculete de zahar vanilinat si iar mixezi bine bine, iar apoi adaugi mascarpone (nu pune toata cutia deodata, pune putin cate putin sa mixezi mai bine si crema sa fie mai consistenta). Dupa ce ai terminat cu crema aceasta, te apuci de albusuri. Le mixezi bine de tot pana se face spuma, iar apoi adaugi din zaharul care ti-a ramas(20 de gr). Apoi trebuie sa incorporezi cremele. Tot la fel, putin cate putin iei din crema de albusuri si adaugi peste cealalta, mixezi..pana se incorporeaza. Crema e gata! Apoi iei cafeaua (rece) si o torni intr-un vas adanc si peste ea torni putin lichior (sau coniac, dupa gust). Pregateste-ti o tava (de care ai in casa, sau de marime medie) si incepe prin a aranja piscoturile. Iei cate un piscot, il dai repede prin lichidul format din cafea si lichior si il asezi pe tava. Sa nu inmoi prea mult piscoturile ca nu o sa mai fie buna prajitura! Si faci operatia asta pana termini cu primul strat de piscoturi. Apoi adaugi crema intr-un strat destul de generos, apoi iar piscoturi si iar crema. Si pe deasupra cerne muult cacao!
Bafta!
Uite Poti Sa Faci Foarte Simplu pentru aproximativ 4 persoane ai nevoie de " FRISCA CAM 70\80 GRAME POTI FOLOSI SI IN TUB HULALA, PUTINA CAFEA, CACAO, SI ORICE FEL DE BISCUITI DAR MAI INDICAT AR FI PISCOTURILE POTI SA PUI IN PAHARE PATRATE SAU CHIAR SI ROTUNDE DEPINDE DUPA FORMA BISCUITULUI"inmoi biscuiti in cafea pui un biscuit intr-un pahar apoi frisca si tot asa vreo 3 straturi iar aopi pudrezi deasupra cu putina cacao foarte simplu, ieftin si bun pofta buna te pup papa!
Reteta tiramisu
Ingrediente:
piscoturi - 24 bucati;
mascarpone: 500 gr;
oua: 5;
cacao neagra;
cafea;
coniac;
zahar: 7 linguri;
fulgi de ciocolata rasa: 3 linguri;
Mod de preparare:
Se separa ouale.
Se bat albusurile spuma.
Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso).Se raceste cafeaua.
Se incorporeaza crema de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi si albusurile de ou batute spuma. folosit. Se face amestecul lichid din cafea si coniac.Se pune intr-o tava cu pereti mai inalti, se pune un strat de piscoturi date prin cafea (inmuiate pe ambele parti), apoi un strat de crema, apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi ultimul de crema. Se pudreaza la final cu o sita cu cacao neagra si cu fulgii de ciocolata (ciocolata neagra rasa).
Se da la rece pentru minim 5 ore.
Pofta buna!