E mega simplu.
Pui castraveți în borcan, niste hrean, niste usturoi.
Faci saramura din apa la fiecare litru o lingura cu vârf. Când fierbe pui in borcan, închizi și aștepți câteva săptămâni
Ingrediente:
1 kg de castraveți curațați și tăiați în felii subțiri sau în bucăți mari
3 linguri de sare grunjoasă
4 căței de usturoi curațați și tocați
1 lingură de frunze de dafin
1 lingură de frunze de busuioc
1 lingură de frunze de țelină
Apă caldă (suficientă pentru a acoperi castraveții)
Instructiuni:
Într-un vas mare, amestecați sarea, usturoiul, frunzele de dafin, busuioc și țelină. Adăugați castraveții și amestecați bine pentru a se îmbiba cu sare și condimente.
Adăugați apă caldă suficientă pentru a acoperi castraveții, apoi acoperiți vasul și lăsați-l la temperatura camerei pentru 24 de ore.
După 24 de ore, scoateți castraveții din vas și puneți-i într-un borcan curat, acoperind cu apa în care au stat. Puneți capacul borcanului și lăsați-l la temperatura camerei pentru încă 2-3 zile, sau până când castraveții sunt murați.
Castraveții murați pot fi păstrați la rece în borcan, cu apa în care au stat, pentru câteva săptămâni.
Daca vrei sa te joci cu gustul poti sa adaugi si alte condimente precum ardei iuti, boabe de mustar, cimbru, sau chiar miere sau zahăr.
• 2 kg castraveti mici sau medii
• 1, 5 L apa
• 30 g sare neiodata (cca. o lingura si jumatate)
• 4-5 catei de usturoi decojiti si taiati in 2
• 100 g hrean taiat in fasii lungi (cca 6-8 fasii)
• 2-3 fire de cimbru uscat
• 2 -3 fire de marar uscat (cu tije cu tot)
• 1 ardei iute
• 1 morcov taiat rondele (optional)
• 1 lingura de otet alimentar (cca. 20 ml)
Https://savoriurbane.com/castraveti-murati-in-saramura/ aici am si link-ul de unde am cules informatia respectiva
DaciaRomania întreabă: