Doar gelatina ajuta crema sa se inchege(ca si racile cand lichidul nu e destul de tare)! Gelatina se gaseste in forma de granule, care initial se pun intr-un vas, cu apa, sau sirop de fructe rece(ex50gr gelatina+200ml lichid)pana se umfla granulele! Apoi se incalzeste:zaharul, ouale, gelatina(inmuiata) aroma, pana se dizolva granulele de gelatina, nu mai mult! Se amesteca cu frisca batuta, numai dupa ce o racesti putin!
Gelatina,, in pesce"de care zici tu, am folosit-o in Italia, in forma de foita, cu dungi ca solzii de peste, probabil de acolo i vine denumirea!
Din cate stiu e un produs rezultat din fierberea de oase si soric, care trec pritr-un proces de deshidratare! Gelatina se mai fol si la salamuri, parizel, toba etc
Foile de gelatina se folosesc la torturi cu iaurt sau la torturi cu frisca sa nu cada frisca de pe el.este foarte buna gelatina de la dr; oetker o pui in compot sau suc.se poate folosi in preparate calde sau reci
Gelatina se face din pepsina, extract de stomac de porc, se mai face si din soia (scrie pe ambalaj). Pepsina se mai foloseste pentru inchegarea branzei in special zona Regatului. Pepsina se extrage si din rozatoare (iepuri), pe piata se gaseste sub forma de lichid cu denumirea de CHEAG.
De obicei tortul diplomat contine si gelatina, care in prima faza este doar un praf care in amestec cu apa sau suc de fructe se transforma in gelatina. Ei bine nu cred ca este o problema daca tu doresti sa faci tortul cu sau fara gelatina deoarece altii ii pot considera gustul ceva mai neplacut si de asemenea nu este foarte sanatoata.