Bună!
Pentru micul dejun vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/mic-dejun
http://www.petitchef.ro/tags/retete/mic-dejun
http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-micul-dejun/
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/p/retete-pentru-micul-dejun.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-mic-dejun
http://dimineata.gustos.ro/
Pentru prânz vezi diverse reţete de ciorbe/supe/borş la linkul :
http://www.bunatati.ro/Borsuri-supe-ciorbe/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/
http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/ciorbe--supe--borsuri/3/
http://bucataria.realitatea.net/retete/categorii/supe-ciorbe-borsuri
http://www.gastronomicus.ro/......linare.php
http://www.eculinar.ro/Categoria_Supe,_ciorbe,_borsuri-3.htm
http://gastronomie.ele.ro/retete/Ciorbe-si-borsuri_--d3/
http://retete.flu.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/ciorbe-supe-borsuri
Pentru prânz/cină vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz
http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/
http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2
http://www.gustos.ro/retete-culinare/
http://www.culinar.ro/mancaruri/
http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/
Toate cele bune.
Daca tot ai pus o intrebare,ar fi bine sa specifici,daca vrei o mancare pentru dimineata,pranz,seara sau daca vrei o mancare dietetica,sau dintr-o anumita regiune. Poate cineva sa-ti recomande ceva, care sa aiba anumite mirodenii care sa nu-ti placa, sau cu rantas, ceea ce nu prea este sanatos.
Presupunand ca vrei un meniu pentru masa de pranz, iata, ce am facut eu:
1.Ciorba de pastai:pui in apa rece o ceapa,dupa cateva clocote pui, pastaile taiate bucatele, morcovul si patrunjelul radacina sau pastarnac, apoi un ardei rosu(gogosar). Cand sunt fierte pui rosii taiate bucatele, sare si putina pasta de tomate. dupa ce ai stins focul pui buchete de cimbru spalate.
Se poate acri si cu bors, dupa ce se raceste ciorba.Este mult mai bun si sanatos cu bors din tarate.
2.Ardei umpluti:carne tocata de pui(dezosezi pulpe de pui si le toci,dar fara pielite), ceapa dulce si verde, morcov ras pe razatoarea mica(doar un morcov mic), patrunjel verde, orez pe jumatate fiert.Cu aceasta compozitie,umpli ardei mai mici,rosii si galbeni.
Pentru seara, o salata de rosii+castraveti+ceapa, cu o conserva de peste(macrou sau sardine)in sos propriu.
Alt meniu:
O supa pasata:fierbi oasele de pui(de la carnea de pui tocata, sau se gasesc in comert pungi doar cu oase). Strecori.
In alta apa, putina, pui 3-4 morcovi, pastarnac, telina radacina, o ceapa, un gogsar rosu.Fierbi,pana se inmoaie putin,le pasezi cu mixerul.Pui zeama de la oase,sarezi,daca este prea groasa compozitia, mai pui putina apa fiarta(sa fie o compozitie ca de clatite), apoi pui patrunjel verde taiat.
Felul doi, poti face un gratar din piept de pui(fara pielita), pe care l-ai pus la marinat in:usturoi pisat+piper macinat+un strop miere(zahar)+boia dulce+putina zeama lamaie(otet)+putin ulei si daca vrei seminte de in.Lasi la macerat 1-2 ore.Langa niste legume trase la tigaie in outin unt, sau de ce nu un piure de cartofi+cateva bucatele radacina telina.
Pentru seara, un peste la cuptor cu legume si usturoi.
Cam asta mananc eu, deoarece am si o varsta inaintata, mai am probleme si cu colesterolul.
Ai putea face niste spaghete bolognese sunt delcioase si usor de facut http://www.google.ro/......http?/url
Chiftelute cu sos, legume cu o fripturica, musaca de cartofi, ciorba de zarzavat etc.