Cu bicarbonat de sodiu si putina apa.
Se formeaza o pasta cu care se freaca argintaria, apoi se clateste cu apa curata si se sterg cu un prosop moale.
In 500 ml de apa fiarta pui un pliculet de bicarbonat de sodiu-alimentar; dupa dizolvare, pui obiectele din argint in aceasta solutie si le lasi 20-30 de minute sa se curete de oxid. Le clatesti bine cu apa calduta si arata ca noi. Succes!
De ce ma rog mi-ai evaluat raspunsul ca fiind "eronat"?!
Tu ai habar ca in otet se gaseste substanta de baza care e utilizata in dezoxidarea metalelor (semi)pretioase?!
Ai o problema la cap?! Cauta pe net! Auzi la el...Cica "eronat"...
1. eu am trecut si pe la scoala, pe la orele de chimie! 2. argintul oxideaza in mediul acid admosferic, al alimentelor, sau transpiratiei! 3. bicarbonatul, ca substanta bazica reactioneaza cu oxidul de pe suprafetele metalelor neferoase, producand decaparea. Cand ESTI PROST informat: pui mana pe carte si te documentezi; nu sari de k/ur in sus!
Da, am o mare problema la cap: am trecut cu brio examenele la fizica si chimie; nu ca fraierii care halesc gogosi de pe net.
Eu am luat 9.80 la BAC la fizica.
HEI, Maestre lautar: CH3COOH nu-i o injuratura! Savarina aceasta nu curata oxidul format pe suprafata Ag!
Tu n-ai invatat nimic din seria de reactivitate in liceu!
Ai fi stiut ca argintul se afla in fruntea listei, este cel mai putin reactiv dintre toate... Dupa aur!
Te umpli singur de kko aca mai vii cu replici inepte!
Mda...Reactia ta cand ai realizat ca am dreptate...Verifica seria reactivitatii, sigur e pe net!
Sare de kur in sus ca calu
Mult mai trist este ca asemenea specimene primesc diplome, apoi se inscriu in PSD si ajung chiar a ne decida soarta. :'(
Prosti cu diploma
Este un exponent al patentatrii imbecilitatii!
Cu bakul traversand Gagele inspre Roraima; ca-i bata si la geografie!
" acum 18 ore | Gaby212 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):
Eu am luat 9.80 la BAC la fizica."