Hai ca citind si alte raspunsuri care ti-au fost date, am aflat ca nu pui mult ulei, si nici eu nu m-am exprimat bine cand ti-am spus "cratita". Asa ca, foloseste cea mai mare tigaie pe care o ai in casa, si pune mult ulei.
Daca ai tras cu ochiul pe la bucatarii din Mc Donald's, ai fi vazut ca ei prajesc cartofii intr-o baie de ulei. Ok, folosesc si acea sita, dar foarte importanta este si cantitatea de ulei.
Poate ti se pare absurd, dar cu cat ai mai mult ulei in tigaie, cu atat este mai bine.
Fă o proba, si ai sa vezi!
Nu pune asa de mult ulei! Pune cat mai putina ulei cat cuprinde tigaia si sa astepti sa se incinga si apoi pui cartofii, lasa 5 minute si apoi sa intorci cartofii si mai lasa inca 5 minute si iarasi intori pana cartofii sint deja rumeniti inseamna ca este gata si sint crocanti, poti sa scoti cu ajutorul unei spatule cu gauri ca sa scurga uleiul ramas! Pofta buna!
Mersi de sfat dar eu oricum nu folosesc mult ulei in general pentru ca imi place ca tot ceea ce mananc sa fie crocand, nu moale.Mersi la fel!
Un liceu cu un astfel de profil nu cunosc, pentru ca nu sunt din Satu Mare, dar stiu ca poti reusi sa faci cartofi prajiti foarte buni daca lasi uleiul sa se incinga foarte bine, iar focul de la aragaz mai mare; nici la maxim, ca sa nu dai foc la casa .
Ca sa verifici daca uleiul este bine incins, fă proba aruncand doar un singur cartof in cratita, si daca uleiul sfârâie tare, inseamna ca este bun de prajit cartofi.
Stiu si eu cum se prajesc cartofii, daca ii pui in uleiul proaspat adaugat in cratita nu iese nimic bun, sunt documentat.
Dar eu cand ii scot din cratita sunt plin de ulei...ce pot sa fac?
Iar cu liceul ma descurc eu lasa...credeam ca e cineva de prin zona...
Poate nu folosesti o spumiera cand ii scoti din cratita, ca daca folosesti o lingura e normal sa aiba mult ulei, chiar daca folosesti un sul de prosoape absorbante.
O alta cauza nu stiu care ar mai putea fi. Mie imi ies de fiecare data; e adevarat ca nu am anisorii tai.
Folosesc o paleta cu gauri mari si lungi, desigur, si experienta conteaza dar nu ma consider incepator in "a'le gastronomiei" pentru ca gatesc si altceva in afara de cartofi prajiti sau chestii simple.
Incerc sa nu ma limitez la chestii usoare.
Ceva de genul am eu in bucatarie:
https://www.google.ro/......ps?/search
Dar nu cad...si incerc sa "trantesc" spumiera (eu stiam ca e paleta dar omul cat traieste invata :) ) si curge destul, dar nu curge tot...
Hm, promitator! Se pare ca iti place foarte mult sa gatesti, ceea ce e un lucru foarte laudabil. In momentul asta nu realizezi cat de important este sa stii sa gatesti, dar peste cativa ani te vei convinge.
Acum, spumiera este acea paleta cu gaurele mici, si se numeste asa pentru ca este folosita pentru a lua spuma de la supe sau ciorbe, atunci cand fiebi carnea.
Celelalte sunt...palete, pur si simplu!
Ah, inca o chestie, dupa ce tai catofii si ii speli, lasa-i vreo 10 minute sa se scurga de apa, si asta poate fi un motiv pentru care iti ies uleiosi.
Da stiu, se lasa la uscat pentru a pierde din amidonul care este in cartof...
Alte sfaturi mai ai?
Ok,multumesc de sfat, maine dimineata am spus ca imi voi face o omleta din 4 oua si niste bucati de sunca alaturi de o salata orientala cu niste cartofi prajiti printre, si cateva jumatati de paine prajita, asta este obisnuitul meu mic-dejun cand nu sunt parintii mei acasa, poate incerci si tu, e delicios!
Stii, n-ai deloc idei rele!
Eh,mersi.
Hai ca citind si alte raspunsuri care ti-au fost date, am aflat ca nu pui mult ulei, si nici eu nu m-am exprimat bine cand ti-am spus "cratita". Asa ca, foloseste cea mai mare tigaie pe care o ai in casa, si pune mult ulei.
Daca ai tras cu ochiul pe la bucatarii din Mc Donald's, ai fi vazut ca ei prajesc cartofii intr-o baie de ulei. Ok, folosesc si acea sita, dar foarte importanta este si cantitatea de ulei.
Poate ti se pare absurd, dar cu cat ai mai mult ulei in tigaie, cu atat este mai bine.
Fă o proba, si ai sa vezi!
Pai daca ii pui intro cratita mai mare pui mai mult ulei da il lasi sa se incinga 3-4 min ca sa se incinga bine, si inainte sa pui ulei sa ai grija ca cratita sa fie perfect usca pe fund si inautru si dupa ce ai pus ulei si so incins pui cartofii si ii lasi sa se prajeasca mai mult si sai mai intrci din 2 in 2 min. la cealalta treaba cu liceul nu stiu sa-ti raspund
Ideea e ca stiu cum se prajesc cartofii, nu am probleme, imi reusesc foarte buni, mai ales ca adaug si vreo 2 catei de usturoi daca ma intelegi.
Dar eu cand ii scot din cratita nu reusesc sub nici o forma sa ii fac mai uscati, ca si cei de la McDonalds daca ma intelegi...
Pai tinei deasupra cratiteti cateva secunde pana vezi ca se scurge cat de cat tot uleiul. acuma sa-i faci ca pe cei de la McDonald`s nu stiu daca ii poti face asa uscati, eu cel putin nu pot
Nimeni nu cred ca poate, dar eu inainte cand ii faceam la tigaie, asa de misto erau :O.
Erau atat de buni...dar prefer cratita pentru ca se fac mai repede si mai multi odata..si chestia cu tinutul deasupra cratitei o fac mereu...
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: