Iote acilea draguta: http://www.melcilor.ro/category/retete-culinare-cu-melci si http://www.ziare.com/......na-719455. Spor la gatit!
Scarbosss`
Dra totusi iti dau
. Pentru prima reţetă timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg.melci cu cochilie, sau 400 gr.carne de melc si aproximativ 200 gr.cochilii de melci
50 gr.de unt
1kg.sare macinata
1 lingurita de patrunjel verde tocat fin
1/2 lamaie
4-5 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare, piper
Cum preparam:
Pregatim carnea de melc dupa cum ne-a invatat Birven. Usturoiul il zdrobim, apoi cu cele 2 linguri de ulei si putin piper il frecam pana devine ca o crema. Din aceasta compozitie adaugam cate putin in fiecare cochilie. Introducem apoi in fiecare cochilie cate o bucata de carne de melc, putin patrunjel, cateva picaturi zeama de lamaie si acoperim totul folosindu-ne de un cutit cu un strat de unt. Intr-o tava rasturnam sarea si o netezim. Asezam cochiliile de melc in asa fel incat partea deschisa sa fie indreptata in sus pentru a nu se risipi sosul in tava. Se introduce tava la cuptor la 150*C pentru 30 de minute. Melcii in cochilie se servesc fierbinti alaturi de un sos de usturoi cu iaurt.
II.Pentru a doua reţetă timp de preparare:
50 de minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 gr. carne de melci
500 gr. orez
1 morcov
50 gr. unt sau ulei
sare, piper
Mod de preparare: Melcii se pregatesc dupa reteta lui Birven prezentata mai sus, apoi se soteaza 2-3 minute intr-o craticioara cu o lingura de ulei sau o bucatica de unt. Alegem si spalam foarte bine orezul. Punem orezul la fiert impreuna cu sosul de la melci si restul de unt sau ulei si 900 ml. apa si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba 10 minute. Rasturnam apoi orezul intr-un vas termorezistent, apoi aranjam deasupra orezului melcii, adaugam piper dupa dorinta. Introducem vasul la cuptor la 170-180 *C pentru 30 de minute. Alaturi se poate servi un sos de usturoi.
DaciaRomania întreabă: