Ingrediente
Galbenus de ou 1 buc Galbenus fiert.
Galbenus de ou 1 buc Galbenus Crud
Ulei de floarea soarelui 250 ml
Lamaie 1 buc
Mustar 1 linguri
Sare 0.25 lingurite
Iaurt cremos 450 g Acest ingredient este optional.
pasi de urmat
Se amesteca bine galbenusurile de ou sa nu fie cocoloase.
Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se recomanda sa se amestece compozitia intr-o singura directie.
Pe parcurs ce incorporati uleiul, stoarceti cate putin suc de lamaie. Dupa ce ati pus tot uleiul, adaugati mustarul, sarea si daca mai este nevoie inca putin suc de lamaie. O faceti dupa gustul dvs.
Nu este neaparat sa folositi tot uleiul, cum nu este necesar sa va opriti la cantitatea din reteta, aceasta depinde de cata maioneza aveti nevoie. Din aceste 2 galbenusuri puteti face un castron foarte mare de maioneza, daca este nevoie. Dar atunci mariti si cantitatea de lamaie, mustar si sare.
Pentru a face maioneza mai usoara puteti adauga optional iaurt cremos, va asigur ca nu o veti strica ci invers.
Da un gust special maionezei, si o face mult mai cremoasa.
Inainte de a o folosi, potriviti sarea, mustarul si acreala.
Pofta Buna!
Timp de preparare: 10 min Dificultate: usor Timp total de pregatire: 15 min
Daca vrei sa fie "cam ca cea de la magazin", la retetele de mai sus in care se pune galbenus crud si fiert, adaugi cateva picaturi de otet si iaurt natural.Dar cantitatile depind de gustul tau.Maioneza de casa se foloseste doar 3 zile din momentul in care ai facut-o, altfel risti sa te imbolnavesti.
Iti spun asa cum o fac eu. E simpla
Separi 2 galbenusuri de albus, pui o lingurita de mustar, un praf de sare si incepi sa freci ori cu o lingura de lemn ori cu mixerul la viteza mica. Apoi pui putin ulei, si il mai freci pana dispare. Pui ulei pana faci atata maioneza cat ai tu nevoie .
Succes!
Si eu prefer maioneza de casa nu cea din comert :
-un galbenus de ou crud
-un galbenus de ou fiert
-1/2 lingurita de mustar
[trebuie sa amesteci mereu in acelasi sens ca sa nu o tai]
-adaugi ulei treptat ca sa o inmultesti [nu foarte mult aprox. 1 lingura si 1/2 ]
-putina zeama de lamaie sau mai multa depinde cum iti place
Pofta buna!
Pt nu foarte multa maioneza, caci oricum poti face alta oricand, e simplu si rapid, folosesti un galbenus de ou peste care adaugi ulei putin cate putin mestecand repede si in aceeasi directie, iti trebuie putina rabdare dar vei fi surprins ce multa iti iasa.Asa ca sparge oul, pune doar galbenusul intr-un bol si adauga ulei amestecand.Cu cat pui maimult ulei, cu atat o sa ai mai multa maioneza.Nu folosi decat ulei de floarea soarelui, e cel mai indicat.In maxim 10 minute o sa obtii maioneza ta proprie care e mult mai ok decat cea din magazin....mai ieftina, mai sanatoasa, mai proaspata.La sfarsit, cand deja compozitia e solida si nu prea mai exista riscul sa ti se taie, adauga si cati stropi de lamaie, nu multi, si asta o sa o faca mai alba.Succes
LisaJulie întreabă: