Inghetata asortata vanilie, fructe, ciocolata
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
pentru 15-20 de cupe cu de toate:
10 oua
200 g zahar
1 litru lapte Uht sau fiert si racit
400 ml frisca lichida
5 plicuri de zahar vanilat
5 lingurite cu varf de cacao
100 g ciocolata neagra
5 ml esenta de rom
150 g caise
150 g visine
4 linguri de smantana 20%
Mod de preparare:
Ce poate fi mai placut, pe caldurile astea, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si frisca.
Puneti intr-o craticioara 100 g zahar si 5 galbenusuri, amestecati, adaugati 500 ml lapte, 5 plicuri de zahar vanilat, 50 ml frisca lichida si omogenizati compozitia cu un tel sub forma de para. Pana faceti toate acestea aveti grija sa puneti la fiert pe aragaz apa pentru bain marie, va fierbe in ~5 minute, apoi dati focul foarte mic si puneti deasupra craticioara cu compozitia de vanilie.
Amestecati cu telul pana se ingroasa. Aveti grija sa fie focul foarte mic, ca sa nu se taie inghetata. Se lasa la foc ~30 de minute, amestecand din cand in cand. Mutati-o in alt recipient. In timp ce se raceste prima compozitie de vanilie, procedati la fel cu cea de ciocolata. In craticioara in care a fost vanilia puneti 100 g zahar, 5 galbenusuri, cacao, 50 ml frisca lichida, esenta de rom, 50 g ciocolata, 500 ml lapte si amestecati-o pe bain marie tot ~30 de minute. Lasati-o sa se racoresca, apoi adaugati o lingura cu varf de smantana.
Intre timp, bateti spuma foarte tare cele 10 albusuri, apoi impartiti-le in mod egal in cele doua compozitii de vanilie si ciocolata. Amestecati pana la omogenizare.
Impartiti compozitia de vanilie in trei recipiente. Amestecati in fiecare compozitie cate o lingura cu varf de smantana. O inghetata ramane simpla, de vanilie, in a doua incorporati caisele tocate foarte marunt si in cealalta visinele curatate de samburi si mixate foarte bine, apoi dati inghetatele la congelator, pentru 3-4 ore.
Preparata astfel, inghetata va fi pufoasa si cremoasa. Inainte de a servi inghetata bateti frisca ramasa. Eu am folosit frisca El Maestro, care este gata indulcita. Puneti intr-un vas, la foc mic ciocolata ramasa, rupta bucatele mici cu 3-4 linguri de apa si in 2-3 minute este gata siropul.
Puneti in cupe combinatii din toate felurile de inghetata.
Adaugati frisca si decorati cu sirop de ciocolata, feliute de caise si visine.
Racoriti-va si delectati-va cu placere.
Inghetata de cacao
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
Sursa: http://www.inghetata.net/
Vezi si: http://www.reteteculinare.ro/retete/inghetata/
Sper ca te-am ajutat;).
Http://www.bucatareselevesele.ro/2010/06/inghetata-cu-fructe.html asta e minunata! e foarte gustoasa:X:X:X incearc-o! pofta buna la orice ai pregati! p.s: Eu am incercat`o de multe ori si stiu ce spun...e buna! pa-pa Funda?
Alexutzu13n întreabă: