Petele de pix se pot indeparta cu zeama de lamaie, lapte cald sau lapte acru. Daca petele sunt mai vechi se lasa locul patat timp de cateva ore in lapte, apoi se sterge cu o laveta inmuiata in lapte, dupa care se clateste bine cu apa calduta.Succes!
Il am de vreo 2-3 sapt si s-a dus la spalat o mare parte din pata dar a mai ramas si se vede. cum ai zis sa fac? Sa il las cateva ore in lapte cald sau rece? Conteaza de care lapte e (adica la cuitie din magazin sau direct de la vaca )?
Nu conteaza de unde este laptele. Laptele trebuie doar sa fie cald.
* Inmuiati un tampon de vata curat in spirt.
* Tamponanti usor pata de cerneala cu discul de bumbac.
* Repetati miscarea, cu un disc curat ori de cate ori este necesar.
* Inmuiati un alt tampon de vata curat in apa rece si atingeti usor zona pentru a curata alcoolul din tesatura.
* Lasati zona sa se usuce. Spalati imbracamintea in mod normal.
PE pantaloni a mers cu spirt, fixativ si bicarbonat una dupa alta. dar hanoracul e de mai mult timp. eu am vazut aia care ai raspuns tu pe net. dar pe hanorac nu cred ca o sa mearga ca e de o saptamana si a fost si spalat
Pe un site am gasit ca cerneala poate fi scoasa din haine cu fixativ de par. Pune un servetel sub material, aplica fixativul care va dizolva pata, apoi foloseste un alt servetel pentru a sterge pata. Apoi spala hainutele.
O alta metoda ar fi sa pui materialul patat in lapte rece pentru 30 de minute apoi sa speli pantalonii sau hanoracul. Sper ca te ajuta metodele acestea cu ceva.
Bicarbonatul de sodiu-se uda in locul patat pantalonii, apoi pui o lingurita de bicarbonat
Folositi glicerina.
Incalziti glicerina usor, aplicati pe pata, apoi spalati cu apa. Adaugati si cateva picaturi de amoniac.
Cu corector de la librarie, cere asa sj o sa iti dea ce trebuie. Eu ii ziceam 'pic'.
Eu stiam ca exista pic sub forma de praf, umezesti zona patata, pui pulberea, freci si clatesti, apoi bagi la spalat normal.
E pasta de pix. nu se duce cu picul.
Asa este...
Si eu am patit asa
incearca cu venis
eu am pus pe pata si am spalat un pic manual si dupa am pus in masina de spalat dar tot cu venis (pui un pic pe pate si in masina de spalat).
incearca daca nu ai incercat
sper sa te fi ajutat
Probabil ai încercat sa il speli in mașina de spălat nu?
Metoda simpla care te poate ajuta : folosește.te de pic, poti îndepărta o cantitate mare de cerneala sau poti spăla hainele de mâna
Încearcă (,) ca sigur merge una dintre variante
* Inmuiati un tampon de vata curat in spirt.
* Tamponanti usor pata de cerneala cu discul de bumbac.
* Repetati miscarea, cu un disc curat ori de cate ori este necesar.
* Inmuiati un alt tampon de vata curat in apa rece si atingeti usor zona pentru a curata alcoolul din tesatura.
* Lasati zona sa se usuce. Spalati imbracamintea in mod normal.
Vanish,dupa parerea mea, e cel mai bun!
Daca e inca proaspata merge si cu picul(uneori).
Funda?
Uite aici cateva metode :
1) bicarbonatul de sodiu-se uda in locul patat pantalonii, apoi pui o lingurita de bicarbonat
2)sarea de bucatarie-se procedeaza ca si cu bicarbonatul
3)purul-pui pur peste pantaloni si il lasi 20 minute
4)spirtul-torni spirt peste pata si il speli dupa 15min
SPER CA TI-AM FOST DE AJUTOR!
Eu am dat de capul meu cu spirt si am tamponat, cu fixativ si cu apa cu bicarbonat si s-a luat de pe pantaloni dar mai am pe hanorac si aia nu stiu daca se ia
P.s nu am incercat pe hanorac
State_Mario_1981 întreabă: