Deocamdată cântărește, ca să îți formezi ochiul.
După 5 prăjituri vei vedea că 100 grame de zahăr vine cam X linguri. și n-ai să mai cântărești.
Cu timpul, treptat.
Succes!
Până îți exersezi ochii să memorizeze cam cât și cum sunt gramele la ochi, folosește cântarul, pai când te-ai obișnuit cu el începi să îți dai drumu să le pui la ochi, fără cântar, doar uitandu-te cu ochii cum ți se pare ție de exemplu 30 de grame și atâta pui.
O sa inveti si o sa fii o bucatareasa desavarsita. Pana atunci orice mijloc de a nu gresi este binevenit. Sa stii ca si unele gospodine cu experienta folosesc unitatile de masura.
La unt, unele au inscriptionat gramajul pe hartie, gen iti arata unde sunt 50g, 100g etc. Iar daca nu, poti sa tii imparti tu cu cutitul, pentru ca stii cat are initial. Iar pentru faina sau zahar exista cani speciale de masurat. Eu zic ca asa se castiga mai mult timp decat sa cantaresti fiecare ingredient pe cantar. Nu as recomanda sa faci din ochi, decat dupa ceva ani de experienta.
Pentru inceput este metoda buna sa cantaresti ingredientele.
Cand vei avea deja experienta mai mare (peste cativa ani), vei observa ca nu toate ingredientele se comporta totdeauna la fel (de exemplu: faina, zaharul, drojdia etc.). Atunci vei invata si cum sa corectezi diferentele, incat rezultatul final sa ramana asemanator tot timpul.
anonim_4396 întreabă:
Bobo15 întreabă: