Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2010/06/pizza-cu-blat-super-pufos.html
http://www.culinar.ro/....../31/20381/
http://www.lalena.ro/257-reteta-Pizza-rapida-2-Reteta-Tupperware.html
Toate cele bune.
Multumesc. Interesante linkuri.
Retetele chiar sunt usoare sper si gustoase.
Cu plăcere
Spor la preparat şi POFTĂ bună să ai!
O zi frumoasă.
Eu zic ca pizza la comanda iese mult mai bine, sa o faci tu necesita timp mult, dar si bani, ajungi cam la aceiasi suma...
Iti dau reteta unei pizze economice pe care mama ne-o facea cand eram mici
Se face cu ce ai prin frigider,nu trebuie sa cumperi mai nimic
Deci :felii de paine muiate in lapte le pui in tava.
Aduni de prin frigider resturi de salam, sunca, slanina, kaizer, ciuperci
Le tai cubulete si le prajesti
Le pui la peste blatul de paine
Intre timp bati 2-3 oua intregi, scoti tava din cuptor si torni peste acel amestec.
Dai din nou la cuptor cat sa se intareasca oul de deasupra
Razi cam 200 gr de branza mai tare(swaiter, cascaval )
Pui deasupra dai din nou la cuptor, lasi sa se topeasca si gata!
Adoram serile de sambata cand mama ne rasfata cu asa ceva!
Eu fac aluat simplu, din 500 gr făină, jumătate de cubuleț de drojdie și un pic de sare, apă cât să iasă aluatul molcuț + 3 linguri de ulei de măsline, să îi dea aromă și să se lipească mai greu de mâini, iar după ce l-am frământat bine pun condimente (cam jumătate de linguriță din fiecare: oregano, cimbru, busuioc) și mai frământ o dată până se uniformizează.
Ung tava de la aragaz cu ulei și așez aluatul uniform în ea, apoi îl las să crească la căldură.
Între timp, dau prin blender o conservă de roșii (din acelea decojite în suc propriu, găsești la orice supermarket) și le pun într-un ibric, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, oregano, busuioc, piper și un picuț de sare, dar și puțin ardei iute dacă îți place mai picant și o jumătate de linguriță de zahăr dacă îl vrei mai dulceag. Pun ibricul cu sosul la fiert, pe foc mic spre mediu, și mai amestec din când în când să nu se prindă. Pregătesc și ingredientele: tai ciupercile, feliuțe de ardei kapia, feliuțe de roșie, scot boabele de porumb din cutie, măslinele, dau pe răzătoare moazarella (sau cașcavalul) și de obicei îl amestec și cu un pic de caș frământat (de oaie) și când am în casă pun și un pic de parmezan sau gorgonzola. Bat și un ou într-o cană. Eu nu mănânc cu carne, dar tu vei folosi ce îți place ție: mușchiuleț, salam, pastramă, piept de pui prefiert etc.
Când e gata aluatul, adică a crescut în tavă destul de mare (acum depinde cât de pufos îl vrei, poți să-l lași mai mult sau mai puțin; mie îmi crește de 2 degete), îi fac un fel de "model" cu furculița, adică îl străpung din loc în loc, cam la fiecare 2 -3 cm. Apoi pun pe deasupra lui 2-3-4 linguri de sos, pun ciupercile și boabele de porumb și îl las în cuptorul preîncălzit cam un sfert de oră.
După asta îl scot, pun restul ingredientelor și stropesc pe deasupra cu oul bătut (nu e obligatoriu, dar parcă îi dă gust mai bun) și bag la loc la cuptor pentru încă minim jumătate de oră, la foc mic spre mediu.
Oricum ca să vezi dacă e gata, o poți scoate din când în când să o verifici; dacă aluatul e ușor rumenit pe fund și brânza a căpătat o culoare ușor aurie, atunci e gata.
Se scoate, se lasă puțin la răcorit și se servește cu sosul făcut în casă
Asta e rețeta mea și a prietenului, o gătim și îmbunătățim constant Aa și nu mai spun că pizza noastră e mereu împărțită în 2: partea mea fără carne și a lui cu carne )
Poftă bună!
anonim_4396 întreabă:
akashi4 întreabă:
DaciaRomania întreabă: