Cartofi cu smantana.Pui la fiert cartofii intr-un lichid, jumatate apa, jumatate lapte.Ai grija, cartofii taiati bucati sa fie acoperiti numai pe jumatate.Nu pune capac pe oala fiindca laptele se umfla.Adauga sare si o mirodenie(praf de coriandru, piper sau fenicul). Cand cartofii sunt aproape fierti adaugi trei linguri de smantana si mai lasi vasul pe foc vreo 3 minute.Mancarea se consuma calda.
Incearca sa faci clatite. se pregatesc repede si nu necesita foarte multe
Http://www.delicatesa.ro/retete/cuib-de-mamaliga-cu-branza-si-ou-2575
pofta mare :)
Simplu si bun: iei cartofii fara sa le faci nimic (poate sa ii speli putin daca sunt prea jegosi- fara sa cureti coaja) si ii bagi in cuptor aproximativ o ora. Verifici apoi cu o scobitoare daca sunt gata. Adica infigi o scobitoare in unul dupa ce sunt gata ii scoti si ii tai pe din doua. Pui pe ei unt, astepti putin sa se topeasca cat de cat si mananci cu lingurita.
Poti face cartofi prajiti si omleta(ai grija sa nu pui mult ulei in tigaie cand faci omleta) cu branza si, daca ai niste carne(precum kaizerul) poti pune. Un alt preparat pe care l-ai putea face este piure-ul. Destul de simplu, nu?
anonim_4396 întreabă: